Veniturile realizate de Metrorex, similare cu cele obţinute de RATB

| 28 mai, 2013

Veniturile realizate anul trecut de Metrorex au fost asemănătoare cu cele obţinute de RATB, asta chiar dacă cu metroul circulă un număr mai mic de oameni. O explicaţie a acestui lucru ar fi faptul că metroul este un sistem care nu permite frauda, în comparaţie cu RATB-ul care îngăduie ocolirea achitării taxei de călătorie, a afirmat Mariana Petre, director comercial al Metrorex.

"Aproximativ 8% dintre cetăţenii bucureşteni merg numai cu metroul, cu metroul şi RATB merg circa 29%. Vreau să vă spun că veniturile la 2012 ale Metrorex erau foarte sensibil apropiate de cele ale RATB. Păi dacă numai cu RATB merg 34%, mie mi se pare o mare diferenţă între venituri. Sigur, există un motiv şi un motiv esenţial aici, şi anume că metroul este un sistem închis, care nu permite fraudă, care nu permite ocolirea acceselor la peron, RATB este un sistem deschis şi care permite ocolirea, ca să zic aşa, achitării taxei de călătorie", a declarat vineri reprezentantul Metrorex, la conferinţa "Cities of tomorrow", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi MEDIAFAX.

Reprezentantul Metrorex a afirmat că metroul transportă aproximativ 650.000 de călători, într-o zi lucrătoare. Întrebată câţi pasageri va transporta metroul peste zece ani, ea a afirmat că numărul ar putea creşte de 4-5 ori, dacă reţeaua va creşte de la 70 de kilometri, cât are în prezent, la 300 de kilometri, informează Mediafax.

În prezentarea din cadrul conferinţei, reprezentantul Metrorex a oferit unele date generale despre istoricul, activitatea şi investiţiile în derulare ale companiei, menţionând şi proiecte viitoare.

Petre a afirmat că sunt analizate proiecte care vizează legarea actualei reţel de metrou de extremităţile Capitalei şi comunele din jur. Pe de altă, proiectul pentru o magistrală nouă Voluntari - Bragadiru, pentru care s-a dorit încheierea unui parteneriat public-privat, a fost suspendat din cauza "lipsei de armonie" la nivelul legislaţiei.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) este în subordinea Primăriei Capitalei, unde s-a convenit şi trecerea metroului bucureştean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ