VERDICT pentru fostul secretar PNL: Mihail Bălăşescu a fost lovit în cap cu o vază şi sugrumat de fostul socru

| 07 sep, 17:15

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov solicită instanţei arestarea preventivă în lipsă a lui George Adrian Epaminonda Burghel, fostul socru al lui Mihail Bălăşescu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor, potrivit Agerpres.

Mihail Bălăşescu, fost secretar general adjunct al PNL, a fost găsit mort, vineri seară, într-o locuinţă din Bragadiru, judeţul Ilfov, iar principalul suspect este fostul său socru, care încă nu a fost prins de poliţişti.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, în timp ce se afla în apartamentul său din oraşul Bragadiru, Burghel l-a lovit de mai multe ori pe fostul său ginere, Mihail Bălăşescu, cu o vază în cap şi l-a sugrumat cu cinci coliere din material plastic, acte de violenţă ce au condus la decesul acestuia.

Conform concluziilor provizorii medico-legale, moartea lui Mihail Bălăşescu a fost violentă şi a survenit în urma asfixiei mecanice prin strangulare.

Parchetul mai arată că victima prezenta şi o serie de leziuni traumatice (plăgi contuze epicraniene şi la nivelul feţei, fractură nazală, hematoame, echimoze, excoriaţii), produse cu un corp dur, cu puţin timp anterior decesului în contextul procedurii strangulării.

Lidia Cernătescu, avocata lui Mihail Bălăşescu, a declarat că acesta avea un conflict atât cu fostul socru, dar şi cu fosta soţie, Ana Maria Burghel.

Conflictul era legat de modul în care au fost împărţite bunurile între Mihail Bălăşescu şi Ana Maria Burghel, după ce aceştia au divorţat.

Principalul motiv de ceartă îl constituia faptul că Mihail Bălăşescu a câştigat la partaj o maşină, care era însă în posesia socrului său.

Avocata susţine că după partaj Mihail Bălăşescu a început să primească ameninţări de la fosta soţie şi sora acesteia, care avea un prieten recidivist.

"Mihail Bălăşescu a obţinut o maşină din bunurile pe care le aveau în comun şi de două săptămâni era urmărit, ameninţat. Fosta soţie i-a dat cu spray în faţă, a fost internat la spital, a fost să dea declaraţii şi când a ieşit de la poliţie a fost urmărit de sora Anei Burghel şi de către prietenul acesteia. Domnul Bălăşescu a solicitat sprijinul organelor de poliţie. Pe data de 31 august, a fost sunat de tatăl doamnei Burghel, care i-a spus: 'aş vrea să te ajut să îţi recuperezi bunul, pentru că sunt certat cu fetele mele'. El m-a sunat să mă întrebe dacă sunt de acord să meargă sau ce îl sfătuiesc să facă. Eu i-am spus să nu se ducă", a arătat avocata Lidia Cernătescu.

De cealaltă parte, Ana Maria Burghel, cea de-a patra soţie a lui Mihail Bălăşescu, susţine că acesta avea un comportament violent faţă de ea, de aceea a hotărât să divorţeze.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ