Verizon Communications vrea să preia Vodafone

| 25 apr, 2013

Compania americană Verizon Communications pregăteşte o ofertă de 100 de miliarde de dolari pentru a prelua participaţia grupului britanic Vodafone la Verizon Wireless.

Verizon Wireless este cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA. Oferta sa ar trebui să includă bani şi acţiuni.

Verizon Communications, cu o participaţie de 55% în compania mixtă, nu a transmis încă o propunere, dar a angajat consultanţi juridici şi bancheri pentru o posibilă ofertă, notează Reuters.

Deocamdată nu există garanţii că grupul britanic ar fi interesat de ofertă sau că aceasta se va materializa.Sursele citate afirmă, însă, că Verizon este gata să urmeze o strategie mai agresivă de acestă dată pentru a-şi atinge obiectivul, susţin surse din cadrul companiei.

Reprezentanţii Verizon sunt încrezători că vor putea obţine finanţare de 50 de miliarde de dolari pentru o tranzacţie cu Vodafone, în contextul dobânzilor foarte reduse din piaţa bancară. Compania intenţionează să acopere restul sumei până la 100 de miliarde de dolari prin acţiuni proprii, beneficiind de cotaţia ridicată pe bursă a titlurlilor, au afirmat sursele.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ