Veste bună! Numărul victimelor violenței domestice a scăzut în 2015

| 27 noi, 15:20

Numărul victimelor care au suferit abuzuri care se încadrează în conceptul de violență domestică a scăzut în 2015, în condițiile în care până acum au fost înregistrate 9.014 cazuri de violență în familie, față de 11.598 de cazuri anul trecut, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ana Costea.

'Se înregistrează o scădere cu 24% față de anul 2013. Nu pot să ascund urmare a relelor tratamente victimele violenței domestice ce ajung să înceteze din viață, numărul deceselor înregistrate în 2014 ca urmare a acestor rele tratamente sau abuzuri fiind de 142 de persoane. Acestea sunt datele înregistrate oficial și sunt situații care nu ne sunt comunicate, care nu pot fi cuprinse în statistici pentru că există o teamă a persoanelor care suportă aceste violențe de a denunța aceste acte, le este teamă de consecințe, de agravarea abuzurilor care se pot răsfrânge ulterior asupra lor. Pe de altă parte pot fi persoane care fie suferă de deficiențe fizice sau psihice și atunci nu au capacitatea de a anunța singuri violențele sau relele tratamente pe care le suportă. Copiii sunt cei care suportă cel mai mult aceste violențe domestice iar pe locul doi se află femeile", a declarat ministrul muncii care a participat la lansarea unui call-center pentru victimele violenței domestice.

Numărul la care pot apela victimele violenței domestice este 0800.500.333, o linie telefonică gratuită la care operatorii vor răspunde non-stop. Aceștia vor direcționa victimele către 42 de echipe de intervenție interinstituționale și multidisciplinare înființate la nivelul celor 41 de județe și al Municipiului București.

Linia telefonică a fost înființată în cadrul proiectului START — o viață de calitate în siguranță, derulat de ANES pentru a preveni și combate violența domestică și traficul de persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ