Veste bună pentru profesorii navetiști. Guvernul va deconta transportul dascălilor

| 15 iul, 17:43

Naveta către locul de muncă a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar va fi decontat, potrivit unei Hotărâri de Guvern, adoptată miercuri de Executiv.

Cardele didactice care merg la locul de muncă fie cu mașina personală, fie cu trenul sau cu ambarcațiuni își vor primi banii înapoi la sfârșitul lunii următoare de la autoritățile locale.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat, miercuri, că „documentul mult așteptat” de profesori, mai ales de cei din mediul rural care fac naveta a fost adoptat în ședința de Guvern.

65 de mii de cadre didactice sunt vizate de reglementările acestei Hotărâri de Guvern”, a precizat Câmpeanu. "Naveta se decontează pentru transport auto, deci poate fi cu transport asigurat prin mijloace proprii sau de către transportatorii autorizați, la nivel feroviar însă este plafonat la prețul unui abonament CFR, cu ambarcațiuni, cu orice fel de transport", a explicat ministrul Educației.

Noutatea adusă de această HG constă "în obligativitatea autorităților locale de a prevedea în buget sumele necesare decontării navetei", a adăuat Câmpeanu. Pentru a nu genera întârzieri, Câmpeanu a precizat că în primele 5 zile ale lunii, cadrele didactice trebuie să depună documentele justificative, iar până la sfârșitul lunii următoare, autoritățile locale trebuie să deconteze cheltuielile cu naveta.

Decontarea cheltuielilor pentru navetă este destinată profesorilor şi personalului auxiliar care nu deţine locuinţă în localitatea unde profesează.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ