Veste bună pentru toţi românii! Ministrul Muncii a anunţat creşterea salariului minim

| 01 mai, 21:27

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat la România TV că salariul minim pe economie va creşte în continuarea, iar legea salarizării necesită unele modificări în condiţiile în care ultima majorare salarială a dus la apariţia de anomalii, mai ales în rândul administraţiei publice.

"Salariul minim pe economie va creşte în continuare, lucru pe care l-am discutat cu întreprinderile mici şi mijloci. Va fi de 1200 de lei din 2016. Noi ne-am angajat la Carta Socială a Uniunii Europene, care spune foarte clar că salariul minim dintr-un stat membru, cel net, trebuie să reprezinte 50% din netul câştigului salarial mediu pe economie. Suntem în momentul de faţă la 975 la 41% şi vom ajunge undeva la 43%", a declarat Rovana Plumb la România TV.

Salariul minim pe economie a crescut de la 1 ianuarie la 975 lei, urmând că din 1 iulie să se majoreze la 1.050 lei. Creşterea salarială de la începutul anului a determinat şi majorarea salariilor din administraţia publică, ajungându-se la situaţii în care angajaţii cu studii superioare sunt remuneraţi la fel care cei care nu au absolvit studii de specialitate.

"Legea salarizării trebuie modificată. Am avut discuţii cu sindicatele, am spus foarte clar că vom intra în dezbatere publică cu ea după ce Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală vor fi adoptate de către Parlament", a mai explicat ministrul Muncii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ