500.000 de români ar putea avea pensii mai mari

| 06 mai, 13:35

Românii care au lucrat în condiţii grele ar putea primi pensii mărite cu un procent cuprins între 25 şi 50%. Cu o condiţie însă. Parlamentarii să fie de acord cu această nouă iniţiativă de majorare a pensiilor.

Ministrul muncii, Rovana Plumb, vrea ca în grupele speciale de muncă să fie incluse, pe lângă mineri, siderurgişti şi metalurgişti, şi alte categorii sociale care au muncit în condiţii grele.

Dacă amendamentul ministrului, discutat ieri în Comisia de Muncă a Senatului, va fi pe placul aleşilor, de pensiile majorate vor beneficia peste 500.000 de români care se încadrează în aceste grupe.

“În actuala iniţiativă legislativă (n.r. - cea care prevede aceste majorări), privind majorarea punctajelor pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă, nu se regăsesc decât anumite categorii, respectiv din siderurgie, metalurgie şi minerit. Există însă mai multe categorii care îndeplinesc condiţiile de a fi lucrat în grupa I şi grupa a II-a şi trebuie ca şi aceştia să primească un tratament echitabil, corect din partea legiuitorilor, în aşa fel încât să fie şi ei încadraţi în majorarea punctajului aferent grupei I şi a II-a de muncă”, a declarat ieri Rovana Plumb.

Chiar dacă legea modificată ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, recalcularea tuturor dosarelor poate dura chiar şi până la doi ani.

“Plata se face în momentul în care se finalizează recalcularea fiecărui dosar, dar dreptul va fi calculat începând cu 1 ianuarie 2016”, a mai precizat ministrul muncii. Iniţiativa va fi rediscutată în Parlament peste două săptămâni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ