Pensii de nabab! Cea mai mare pensie din România depășește salariul lui Klaus Iohannis

| 10 aug, 09:48

Cea mai mare pensie a fost virată în luna iunie de Casa de Pensii către un bucureştean din sectorul 1, în cuantum brut de 27.453 lei. Cea mai mică pensie din topul celor mai mari 20 de pensii din sistemul public în luna iunie a depăşit 11.000 lei brut.

România a avut un număr mediu de 5,33 milioane de pensionari în trimestrul I din anul 2015, cu 14.000 mai puţini decât în trimestrul precedent, potrivit celor mai recente informaţii făcute publice de Institutul Naţional de Statistică.

Dintre aceştia, 4,68 de milioane sunt asiguraţi în sistemul de asigurări sociale de stat.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei în trimestrul I, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuția de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 60,8%, comparativ cu 62,8% în trimestrul precedent; Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 10 la 10, scrie Economica.net.

În clasamentul celor mai mari pensii publice brute plătite de Casa Naţională de Pensii în luna iunie avem 18 bucureşteni şi doi arădeni.

Cea mai mare pensie din sistemul public a fost plătită către un bucureştean din sectorul 1. Acesta a încasat în luna iunie 27.453 lei din pensie (brut), ne-au spus oficialii Casei Naţionale de Pensii.

A doua cea mai mare pensie din sistemul public a fost încasată de un arădean şi ajunge la 19.019 lei brut pe lună.

A treia cea mai mare pensie plătită de Casa de Pensii a ajuns la un bucureştean din sectorul 4 şi se ridică la 16.973 lei brut pe lună.

Spre comparație, preşedintele, premierul şi şefii celor doua Camere din Parlament vor avea salariu brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei, incepand cu 1 august 2015.

Citește mai mult pe Economica.net

Tag-uri: pensii, pensii mari
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ