UNPR vrea pensii mai mari pentru jurnalişti. Cum îşi motivează membrii partidului iniţiativa

| 05 mai, 15:17

Proiectul UNPR pentru introducerea indemnizaţiilor suplimentare la pensie pentru jurnalişti a intrat în linie dreaptă. Liderii partidului au anunţat că au strâns deja o parte din semnături pentru depunerea lui şi au şi primit semnale pozitive din partea ziariştilor din toată ţara.

UNPR vrea să adauge şi ziariştii lângă de muzicieni, pictori, scriitorii, arhitecţi în cadrul unei legi care le dă dreptul la o indemnizaţie suplimentară la pensie. "De la 18 la 65 de ani, vârsta limită de pensionare, un ziarist poate că nu are 40 de ani vechime pe cartea de muncă sau contract de muncă, iar atunci se trezeşte cu o pensie mică", justifică această iniţiativă senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu.

Propunerea prevede introducerea unei indemnizaţii de 50 la sută din pensie, dar nu mai mult de două salarii minime pe economie. UNPR a strâns deja o parte dintre semnăturile necesare pentru a depune această iniţiativă.

"Nu este vorba nici de o pensie specială şi nici de o botniţă pusă presei. Chiar dacă mai există unele bonusuri sau drepturi de autor, ele nu sunt contabilizate la sfârşitul activităţii", spune şi secretarul general al Uniunii Ziariştilor Profesionişti, Benone Neagoe.

Legea cere ca ziaristul să facă parte cel puţin 5 ani dintr-o uniune de creaţie şi să aibă 15 ani vechime în câmpul muncii.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ