Veste bună pentru turişti! Cetatea de Scaun a Sucevei se deschide vizitatorilor săptămâna viitoare

| 03 iul, 2014

Cetatea de Scaun a Sucevei urmează să fie deschisă pentru vizitatori săptămâna viitoare când se vor desfăşura două spectacole din cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST), a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ)Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

El a spus că lucrările de restaurare şi reabilitarea a Cetăţii ar putea fi finalizate în noiembrie, cu patru luni înainte de termen, gradul de execuţie fiind în prezent de 75%.

''Progresul este impresionant. Avem garanţii că proiectul va fi finalizat mai repede de data estimată. Suntem asiguraţi că lucrările vor fi închise în noiembrie'', a spus Nechifor, după ce a inspectat şantierul de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că obiectivul de la Cetatea de Scaun va fi deschis progresiv, cu luarea măsurilor de protecţie, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, astfel încât pe perioada verii să se poată organiza manifestările tradiţionale din cetate, Festivalul Medieval şi Bucovina Rock Castle, care se desfăşoară în a doua jumătate a lunii august.

Totodată, săptămâna viitoare, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun vor fi prezentate două spectacole de teatru din cadrul FIST ce se desfăşoară la Suceava în perioada 5-12 iulie. 
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus, de asemenea, că lucrările au evoluat foarte bine, iar constructorul îşi execută lucrările cu profesionalism. ''Cetatea era într-un real pericol, pentru că era riscul de alunecare al versantului nordic'', a spus Lungu, adăugând că municipalitatea este dispusă să intre în asociere cu Muzeul Bucovinei pentru a suporta o parte din costurile cu întreţinerea, în condiţiile în care încălzirea spaţiilor pe timp de iarnă va costa destul de mult. Pe de altă parte, directorul firmei General Construct, Viorel Nuţu, care se ocupă de reabilitare, a spus că deşi lucrările au fost destul de dificile, atât cele de consolidare a versantului nordic, cât şi cele de restaurare s-au desfăşurat corespunzător şi este încrezător că întreaga lucrare va fi apreciată de suceveni şi de turişti.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost închisă pentru public în luna aprilie a acestui an din motive de securitate. Cetatea de Scaun a Sucevei este restaurată şi reabilitată printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ