VESTE EXCELENTĂ: Se conturează proiectul unui nou pod peste Dunăre. Unde va fi construit

| 18 mar, 10:52

Ministerul Transporturilor (MT) estimează că execuţia lucrărilor la podul peste Dunăre de la Brăila va începe în primăvara anului 2016, iar valoarea proiectului este estimată la peste 246 de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis, transmite Agerpres.

Potrivit MT, CNADNR va anunţa în perioada imediat următoare câştigătorul licitaţiei pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru construcţia podului. În etapa următoare, CNADNR va derula procedura legală pentru încheierea contractului de execuţie a lucrărilor.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a întâlnit recent la sediul instituţiei pe care o conduce cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Galaţi şi Brăila pentru a discuta despre proiectele prioritare de infrastructură rutieră ce urmează a fi implementate în cele două judeţe.

AMUZANT! Gafa incredibilă făcută de un ministru VIDEO

"Unul dintre aceste proiecte este construcţia podului peste Dunăre, proiect inclus în Master Planul General de Transport (MPGT). Proiectul, în valoare estimată la peste 246 de milioane de euro, urmează să fie implementat în perioada de programare 2014-2020. Podul peste Dunăre, aşa cum a fost el testat în modelul naţional de transport ce stă la baza MPGT, urmăreşte fluidizarea fluxurilor de trafic auto din zonele Galaţi, Brăila şi Tulcea, având asigurate conexiunile la reţelele de transport existente, precum şi la viitorul drum expres, cuprins în Master Planul General de Transport, ce leagă oraşele Galaţi şi Tulcea, de judeţul Constanţa", informează MT.

Proiectul tunelului pe sub Dunăre, propus de autorităţile locale din Galaţi, ca soluţie la problemele de trafic auto din zonă, urmează să fie testat în MPGT pentru a analiza sustenabilitatea economică a acestuia.

În funcţie de rezultatele testării prin modelul naţional de transport, proiectul tunelului pe sub Dunăre ar putea fi inclus la finanţare pe fonduri europene în cadrul MPGT sau iniţiată procedura de către autorităţile locale pentru implementarea proiectului prin concesiune.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iun, 15:37
sorin
Castiguri sigure, cu cel mai puternic sistem! Va prezentam in premiera absoluta un sistem profitabil pentru toti cei care vor sa castige sigur mai multi bani, in timpul liber, fără obligatii, cu incepere imediata. Lucrati confortabil, acasa. Timpul de lucru este la alegere. Cereti urgent detalii la adresa de email: [email protected]
07 mai, 21:12
sorin
Loc de munca
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ