Veste tristă pentru cei care urmează să se căsătorească! Vor să impoziteze darul de nuntă

| 17 apr, 17:21

Parlamentarii le-au pus gând rău mirilor. Adică vor să le impoziteze darul de nuntă. Şi vor să fie luate la puricat şi restaurantele, şi firmele care organizează nunţi şi botezuri, prin impozitarea veniturilor câştigate în urma acestor evenimente, relatează libertatea.ro.

Iniţial, totul a pornit de la propunerea deputatului PSD Gheorghe Ciobanu trimisă Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), privind taxarea localurilor unde se organizează nunţi, botezuri şi banchete, dar şi a firmelor de evenimente.

Alesul, care este membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor, spune că specialiştii din Ministerul de Finanţe lucrează la propunerea sa, adică la introducerea unui impozit forfetar. Ideea lui Ciobanu ar putea fi completată şi de o metodă de impozitare directă chiar a darului de nuntă.

Măsura îi vizează în special pe cei care primesc sume fabuloase ca daruri de nuntă, bani sau obiecte de valoare, care nu pot fi supuse impozitării, întrucât legea nu prevede o astfel de măsură.

Pe holurile Casei Poporului se discută deja de o propunere prin care înainte ca mirii să poată lua bani direct de la nuntaşi să îşi înfiinţeze o firmă sau PFA. Apoi, la nuntă, după ce darul a fost strâns, ei ar urma să emită o chitanţă pe suma respectivă ce va fi declarată ulterior în contabilitate. Din suma strânsă de nuntaşi ar urma să fie percepute următoarele taxe şi impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate şi 10,5% CAS.

Ideea de a impozita darul mirilor nu e pe placul tuturor parlamentarilor.

Mădălin Voicu - deputat PSD: “Să se impozite orice venituri! Şi la înmormântare se fac bani mulţi. Dar parcă nu trebuie luaţi banii de la miri sau copil”.

Petru Movilă - deputat PMP: “E adevărat că sunt restaurante sau firme care nu emit bon fiscal după ce încasează banii de la cei care au avut evenimentul respectiv. În acest sector trebuie pusă ordine. Eu zic că nu trebuie însă să ne legăm de darul mirilor sau cadourile primite la o zi de naştere ori banii de la botez”.

Steliana Miron - senatoare PNL: “Orice venit trebuie impozitat. Eu mă întreb când se vor impozita şi sumele pe care le primesc formaţiile şi interpreţii care asigură atmosfera la petreceri. Ei nu declară cât au încasat la evenimentul respectiv”.

Citeşte şi: Mesaj dur pentru parlamentari: "La muncă, nu la întins mâna după pensii de lux!"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 apr, 13:47
FIX-PIX
.....doar în "madatul" lui ponta shi în "mandatul" lui k'lohannis se putea asha ceva..........trebuie sã scoatã bañi din "orice".........asha scrie în APOCALIPSÃ, cã vor pune impozite shi pe aerul care îl vor respira oamenii............copilul care se nashte trebuie "impozitat" pentru cã se nashte........mortul spre groapã trebuie "impozitat" pentru cã moare.........nunta, botezul,aniversarea zilei onomastice, sau de nashtere, Pashtele, Crãciunul, revelionul, parastasele, pomana,etc........trebuie "impozitate" cã asha vrea ponta shi k'lohannis...........trebuie sã "impoziteze" shi dejunul, prânzul shi cina, deshteptarea shi stingerea ,aerul care-l respirã fiecare ROMÂN.............mama lor de LEPRE abjecte:guvern senat, parlament, justitzie...........aceste LEPRE nu aud cum le cântã cucuveaua la geam în fiecare searã, nu realizeazã ce fel de Auschwitz îi ashteaptã mâine............

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ