Veste tristă pentru muzica românească

| 22 dec, 17:10

Gunther Reininger, fost component al Phoenix şi Amicii, s-a stins din viață în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 65 de ani.  La auzul acestei vești mai mulți muzicieni care l-au cunoscut pe clăpar au transmis mesaje de condoleanțe.

“Ziua de astăzi începe cu o veste tristă: azi noapte a-ncetat din viață colegul și prietenul nostru Günther Reininger un Phoenix adevărat. Odihnească-se în pace”, a scris Mircea Baniciu pe Facebook.

Gunther Reininger emigrase în Germania la începutul anilor 1980, acolo unde și-a petrecut și ultimii ani din viață.

Gunther Reininger a fost pianist, organist, compozitor și vocalist al formațiilor Amicii și Phoenix (1967-1970, 1974-1976), se arată pe site-ul wikipedia. A mai colaborat și cu Mircea Florian în cadrul unor proiecte muzicale, precum și în teatru, ca asistent muzical“. Muzicianul a fost decorat cu titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei în 2007.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ