Șeful ANAF, urmărit penal în dosarul Mădălin Voicu-Nicolae Păun

| 10 feb, 16:30

Președintele și vicepreședintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) s-au prezentat, miercuri, la sediul Direcției Anticorupție. Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătăşoiu, audiați de procurori în dosarul în care sunt anchetaţi deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

UPDATE 17.49 Cei doi sunt cercetați pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, potrivit unui comunicat al DNA. În același dosar sunt urmărite penal pentru fapte de corupție alte opt persoane.

UPDATE 17.00 Gelu Diaconu, preşedintele ANAF, a venit la DNA pentru a fi audiat în dosar.

Mihai Gogancea-Vătăşoiu nu a dorit să facă declarații presei, nici la intrarea în sediul DNA, nici la plecare.

DNA a solicitat deja încuviințarea reținerii și a arestării preventive a celor doi parlamentari.

Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată. Nicolae este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare de bani, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. De asemenea, acesta din urmă s-ar mai face vinovat, susțin procurorii, de cumpărare de influență și influențarea declarațiilor, toate în formă continuată.

”În perioada 2011-2015, în calitate de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociația Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa”, se arată în comunicatul DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 feb, 23:40
Bogdan
Căutăm Operatori calculator pentru publicare anunțuri.
Se lucrează comod din confortul casei tale. Program flexibil(part-time, full-time)
Cerințe:
- Cunoștințe minime PC ;
- Necesar calculator;
- Conexiune internet;
- Răbdare;
- Seriozitate.
NU este necesară experiență!
Instruire gratuită oferită în format electronic prin e-mail.
Veți trece mai întâi prin instruire, apoi veți fi sellectat și puteți să începeți activitatea.
Pentru detalii trimiteți „INFO” la adresa de e-mail : [email protected]
Oferim și solicităm SERIOZITATE !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ