Vicepreședintele CJ Caraș Severin va fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă

| 13 mai, 08:59

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin Ionesie Ghiorghioni și nepotul acestuia vor fi prezentați, miercuri, judecătorilor de la Tribunalul Timiș cu propunerea din partea procurorilor DNA de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi au fost reținuți, marți seara, pentru 24 de ore pe bază de ordonanță pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.

Ionesie Ghiorghioni a fost adus, marți după amiaza, la sediul DNA Timișoara pentru audieri. El a spus la intrarea în sediu că 'este nevinovat' și 'victimă a unei înscenări'. Vicepreședintele CJ Caraș-Severin a ajuns în fața procurorilor anticorupție, după ce marți ar fi primit o sumă de bani de la o anumită persoană, reprezentând o taxă dintr-un contract.

Conform unor surse judiciare, Ionesie Ghiorghioni, vizat de perchezițiile efectuate marți de procurorii DNA Timișoara, a primit prin intermediul unui nepot, dar și în mod direct, mai multe sume de bani pretinse în schimbul contractelor acordate preferențial unei firme a afaceristului Paul Valentin Armașu.

În baza unei înțelegeri prealabile, Ghiorghioni ar fi primit, din decembrie 2014 până în martie 2015, peste 8.000 de euro și 10.000 de lei, banii fiind livrați în mai multe tranșe de soția lui Paul Valentin Armașu. Primele trei tranșe în valută ar fi fost primite prin intermediul nepotului său, Adrian Cosmin Ghiorghioni, iar suma de 10.000 de lei ar fi fost ridicată personal de vicepreședintele CJ Caraș-Severin, conform acelorași surse.

Tranșele de bani primite de Ionesie Ghiorghioni reprezentau 10% din plățile efectuate de CJ Caraș-Severin pentru lucrările de întreținere a unor drumuri județene ce fuseseră atribuite firmei lui Armașu, mai susțin sursele citate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 10:16
Angelica
Munca la domiciliu
Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ