Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, prins când lua mită 20.000 de lei, a fost reţinut

| 12 mai, 22:59

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni a fost prins în flagrant, marţi, de procurorii DNA, în timp ce lua mită suma de 200.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind puşi într-o revistă. Procurorii l-au reţinut pentru 24 ore pentru săvârşirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.


Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a lui GHIORGHIONI IONESIE, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, suspectat de săvârşirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată, şi a lui GHIORGHIONI ADRIAN COSMIN, rudă a vicepreşedintelui CJ Caraş-Severin, suspectat de complicitate la trafic de influență.

Ce spun procurorii DNA

În perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente.

Citeşte şi:  TRASEUL BANILOR: cum primea mită vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş - Severin


În schimbul sumei menţionate, societatea comercială administrată de omul de afaceri a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții.

În perioada 07.01 - 06.04.2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar - inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro.

Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soția omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate la data de 31 decembrie 2014.

Diferența de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Serviciului Român de Informații.

Inculpaţilor Ghiorghioni Ionesie şi Ghiorghioni Adrian Cosmin li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentaţi, la data de 13 mai 2015, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 09:06
BASINESCU ,CURVARUL
UN FEL DE HOT,CA MAFIA BECALI
UNANALFABET SI PROTANAC,CU SANGE DE MACHEDON-IONIS GHEORGHIONI,UN
FEL DE ION GHEORGHE,VA STA LA JILAVA,DA BANII INAPOI,IIDAM LIBER SA CERSEA
SCA LA LONDRA.IL DOTAM CU CARUT DE HANDICAPAT=PAI ARE 250 KG.BA,HOTU
LE,FURA DE LA NEAMUL TAU DE OIERI.HUO,GOLAN BASINOS SI PROST

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ