TRASEUL BANILOR: cum primea mită vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş - Severin

| 12 mai, 15:35

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, vizat de percheziţiile efectuate marţi de procurorii DNA Timişoara, a primit prin intermediul unui nepot, dar şi în mod direct, mai multe sume de bani pretinse în schimbul contractelor acordate preferenţial unei firme a afaceristului Paul Valentin Armaşu, conform unor surse judiciare.

În baza unei înţelegeri prealabile, Ghiorghioni ar fi primit, din decembrie 2014 până în martie 2015, peste 8.000 de euro şi 10.000 de lei, banii fiind livraţi în mai multe tranşe de soţia lui Paul Valentin Armaşu. Primele trei tranşe în valută ar fi fost primite prin intermediul nepotului său, Adrian Cosmin Ghiorghioni, iar suma de 10.000 de lei ar fi fost ridicată personal de vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, conform aceloraşi surse, citate de Agerpres.

Tranşele de bani primite de Ionesie Ghiorghioni reprezentau 10% din plăţile efectuate de CJ Caraş-Severin pentru lucrările de întreţinere a unor drumuri judeţene ce fuseseră atribuite firmei lui Armaşu, mai susţin sursele citate.

De altfel, Paul Valentin Armaşu are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DIICOT, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la uz de fals şi spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT din 14 august 2014, dată la care inculpatul a fost arestat preventiv pentru încălcarea condiţiilor controlului judiciar, faptele au fost comise în perioada 2010 - 2013, fiind creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,5 milioane de euro.

Procurorii DNA Timişoara efectuează marţi percheziţii în municipiul Reşiţa şi alte localităţi din judeţul Caraş-Severin, dintre care una este sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada ianuarie 2013 - martie 2015.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada ianuarie 2013 - martie 2015. În cursul zilei de 12 mai, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii situate în municipiul Reşiţa şi alte localităţi din judeţul Caraş-Severin, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA.

Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, ar fi fost prins în flagrant de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în timp ce primea mită, au declarat marţi surse judiciare.

Sursele citate au precizat că acesta ar fi fost surprins în timp ce primea 20.000 de lei, sumă care ar fi reprezentat 10% din valoarea unor lucrări. Banii ar fi fost oferiţi de un om de afaceri în schimbul încredinţării unor lucrări la drumuri.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ