Monica Macovei despre Traian Băsescu: Nu ştia cât de departe voi merge

| 11 mai, 17:17

Monica Macovei a declarat într-un interviu pentru Adevărul că preşedintele Traian Băsescu nu o cunoştea înainte de numirea la Ministerul Justiţiei şi nu şi-a dat seama cât de departe poate merge. Ea s-a plâns de presiunile politice asupra procurorilor şi este de părere că, fără existenţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare, DNA ar fi fost desfiinţată.

Monica Macovei a rememorat momentul în care a fost contactată de Traian Băsescu pentru a-i propune funcţia de ministru al Justiţiei.

"Lucram în Bosnia pentru Consiliul Europei şi eram în România pentru vacanţa de iarnă. (Traian Băsescu - n.r.) m-a sunat, am discutat şi m-a convins că pentru reforma Justiţiei este nevoie de un ministru care nu are un trecut comun cu cei din partid. Să nu poată veni cinva să-ţi spună că ţi-am făcut un serviciu. Dar nu mă cunoştea preşedintele, nu ştia cât de departe voi merge", a spus Macovei în interviul pentru adevărul.

"Era credibil atunci?

Da, era credibil. Trebuie să rezolvăm aderarea la UE. Ca să intrăm, trebuia să rezolvăm corupţia politică. Era o răspundere colosală. Aşa am făcut DNA. Totul pleacă de la un om. Se poate face schimbarea cu un om. Am vrut să fie DNA condus de o persoană, iar procurorii să fie total independenţi. Trebuie să vrei, nu să-ţi pui un prieten.  Cum ANAF ar putea să se ducă după marii datorniici. Ponta s-a dus în statele arabe şi în loc să vină cu investitori a venit cu un jihad împotriva taximetrişltilor.

Credeţi că doamna Kovesi ar pleca de la DNA, lupta împotriva corupţiei poate fi pusă în pericol?

Sunt mai mulţi acolo care lucrează. Dacă rămâne unul din ei, nu e pusă în pericol. Însă l-am văzut pe Horodniceanu, nu mi-a plăcut. Este foartă importantă funcţia sa, are legătură directă cu crima organizată".

Citeşte mai mult AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ