Patru medici ginecologi, trimişi în judecată pentru mită şi avorturi ilegale

| 13 mai, 10:13

Doctoriţele Doina Andrei şi Simona Botez, arestate preventiv pentru luare de mită şi efectuarea de avorturi ilegale, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, transmite Agerpres.

 

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată medicul Adrian Tănăsescu, aflat sub control judiciar, şi medicul Gabriela Rusu, şefa Secţiei de Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, acuzată de abuz în serviciu pentru că nu a verificat documentele întocmite de medicii corupţi.

'Urmare a începerii urmăririi penale în cauză şi a administrării probatoriului a rezultat faptul că în perioada 2009 - 2015 inculpatele Andrei Doina, Botez Simona şi Tănăsescu Adrian, medici din cadrul Secţiei Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, au solicitat şi obţinut de la pacienţi sume de bani variind de la 50 la 1.600 de lei, efectuare de acte în legătură cu activitatea de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale gratuite, sau pentru îndeplinirea de acte contrare îndatoririlor de serviciu, efectuarea de întreruperi de sarcină la cerere, vârsta sarcinii fiind de peste 14 săptămâni, activitatea ilegală fiind disimulată prin comiterea de infracţiuni de fals, referitor la completarea inexactă a foilor de observaţie clinică cu privire la pacienţi', arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Simona Botez şi Doina Andrei au fost arestate preventiv la jumătate lunii februarie, în urma unui flagrant. Ulterior, datele din dosar au scos la iveală, pe lângă faptele de corupţie, comportamentul nepotrivit al celor două doctoriţe, care îşi numeau pacientele fără posibilităţi financiare 'proaste', 'vaci' şi 'scroafe', iar pe bebeluşii acestora 'draci'.

Procurorii solicită menţinerea arestării preventive în cazul doctoriţelor Simona Botez şi Doina Andrei, respectiv a controlului judiciar în cazul ginecologului Adrian Tănăsescu. Dr. Gabriela Rusu va fi judecată în stare de libertate, ea fiind considerată responsabilă de ilegalităţile comise de colegi.

În sarcina Simonei Botez, procurorii au reţinut 14 infracţiuni de luare de mită, patru infracţiuni de fals intelectual şi trei infracţiuni de întreruperea cursului sarcinii, Doina Andrei este acuzată de săvârşirea a 25 infracţiuni de luare de mită, patru infracţiuni de fals intelectual şi trei infracţiuni de întreruperea cursului sarcinii, în timp ce Adrian Tănăsescu este acuzat de săvârşirea a zece infracţiuni de luare de mită.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ