Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin Ionesie Gheorghioni, prins când lua mită 20.000 de lei

| 12 mai, 13:30

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin Ionesie Gheorghioni (PNL) a fost prins în flagrant, marţi, de procurorii DNA, în timp ce lua mită suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind puşi într-o revistă, susţin surse judiciare.

Ghiorghioni a fost prins in flagrant in aceasta dimineata pe cand primea spaga 20.000 de lei, chiar in biroul sau de la Consiliul Judetean.

Potrivit unor surse, banii erau pusi intr-o revista, pe care i-a inmanat-o un om de afaceri. In schimbul lor, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras Severin ar fi trebuit sa il ajute cu atribuirea unui contract.

Imediat ce a primit mita, Ionesie Ghiorghioni s-a trezit inconjurat de ofiterii DGA Timisoara si procurorii DNA.

consiliul judetean (2)

6 perchezitii au loc in judetul Caras Severin, intre care biroul vicepresedintelui din sediul administratiei judetului Caras Severin, in apartamentul de serviciu din Resita al lui Ionesie Ghiorghioni, la casa lui din Otelu Rosu, in comuna Bucova si la alte adrese.

La descinderi participa procurori DNA de la Timisoara, ofiteri DGA Timisoara si jandarmi.

Ionesie Ghiorghioni va fi acuzat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Deocamdata urmarirea penala este inceputa doar pentru doua infractiuni de trafic de influenta, pentru atribuirea unor contracte, a spus pentru opiniatimisoarei.ro avocatul lui Ghiorghioni, Cosmin Bolosin.

Anchetatorii l-au retinut si pe nepotul vicepresedintelui CJ Caras Severin.

Ionesie Ghiorghioni si nepotul sau vor fi condusi la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Timisoara.

consiliul judetean (1)

Fost deputat de Caras Severin in Parlamentul Romaniei in perioada 2004 – 2008, Ionesie Ghiorghioni ocupa scaunul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras Severin de 6 ani.

ionesie-ghiorghioni

In 2011, Ghiorghioni a fost implicat intr-un scandal de proportii in comuna caraseana Bucova, unde satenii s-au rasculat si au fost la un pas sa-l ia la bataie pe vicepresedintele CJ, oamenii socotind ca le-a jefuit padurile, reunite intr-un composesorat, al carui presedinte era tocmia Ionesie Ghiorghioni.

In vara anului 2014, in media aparea un filmulet care il infatisa pe vicepe de la CJ Caras distrandu-se de minune la un chef cu patronul unor firme care aveau mai multe contracte cu statul, pentru reabilitarea de drumuri forestiere, respectiv ecologizarea unor depozite rurale de deseuri. In imagini se vede cum Ghiorghioni canta o melodie, iar pentru fiecare strofa, omul de afaceri cu pricina il recompenseaza cu bani.

Potrivit declaratiei de avere, vicepresedintele CJ Caras Severin Ionesie Ghiorghioni are peste 200 de hectare de padure si 2,5 hectare de teren intravilan. De asemenea, 2 case si 1 apartament, precum si o masina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ