Vicepremierul Raluca Turcan: Şcoala nu este facultativă. Părinţii au obligaţia să îi îndemne pe copii să meargă la ore

| 08 sep, 16:08

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, într-o conferinţă de presă de luni, că, în mod obligatoriu, copiii trebuie să se prezinte la cursuri din 14 septembrie şi că părinţii au obligaţia să îi îndemne să meargă la ore.

"Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Însă copiii trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la ore", a afirmat vicepremierul Raluca Turcan, potrivit RomâniaTV.net.

Citeşte şi HARTA localităţilor în care elevii NU vor merge la şcoală din 14 septembrie

Ea a adăugat că niciodată autorităţile nu au mai dispus de sume atât de mari de bani pentru dotările necesare în şcoli.

"Niciodată autorităţile publice locale şi şcolile nu au mai avut la dispoziţie 175 de milioane de euro pentru a achiziţiona tablete, laptopuri, echipamente electronice pentru predare, măşti, dezinfectaţi, inclusiv containere sanitare pentru localităţile care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canal. Fac un apel către preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi să se ducă în fiecare localitate care nu are apă şi canalizare şi să-iimpulsioneze pe reprezentanţii administraţiei locale să achiziţioneze aceste containere, astfel încât copiii să beneficieze de condiţii sanitare optime. Sunt 28 de milioane de euro destinaţi pentru containere", a susţinut vicepremierul Raluca Turcan.

Citeşte şi Inspectoratul Şcolar: Bucureşti se încadrează în scenariul galben. Toate şcolile şi grădiniţele vor fi în sistem mixt

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ