Vicepreşedinte PSD Mihai Chirica, primarul Iaşiului, îl contrazice pe Dragnea: „Nu cred că asistăm la o lovitură de stat”

| 23 ian, 12:03

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD, nu este de acord cu ipoteza lansată preşedintele partidului, Liviu Dragnea, conform căreia protestele generalizate de duminică ar fi începutul unei lovituri de stat.

Într-o intervenţie la RFI, Mihai Chirica, ales primar al municipiului Iaşi în municipiul Iaşi în iunie 2016, a declarat că este necesar ca proiectele de graţiere şi de modificare a legislaţiei penale ar trebuie „prezentate cât mai pe larg” opiniei publice. "Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie", conform RFI.

Chirica a mai spus, potrivit aceleiaşi surse, că prezenţa lui Iohannis la proteste "nu a fost potrivită, pentru că nu putea aduce un element de discuţie între să spunem tabere, dacă putem vorbi despre tabere, ci dimpotrivă, a incitat o parte dintre manifestanţi, astfel încât pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reală a unei democraţii". Chirica a mai menţionat că PSD nu va organiza contramanifestaţii, aşa cum s-a vehiculat imediat după protestele de duminică. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, duminică seară, că evenimentele reprezintă „E un început de lovitură de stat. De fapt, preşedintele Iohannis vrea, aşa cum a vrut şi fostul preşedinte Băsescu, să pună în cătuşe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituţii fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ