Viceprim-ministrul Shhaideh, despre PNDL: Proiectele nu se dau pe alianțe, finanțările se dau pe proiecte și pe documentații

| 10 mar, 13:39

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Satu Mare, că autoritățile locale mai au la dispoziție o săptămână pentru a depune proiecte spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), precizând că finanțările "nu se dau pe alianțe", ci pe documentații tehnico economice.

Vicepremierul a avut o întâlnire cu primarii din județul Satu Mare, precizând că termenul de depunere a proiectelor este 17 martie.

"Au fost probleme ridicate cu privire la Programul Național de Dezvoltare Locală. În conformitate cu legea, în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Legii bugetului de stat, beneficiarii, respectiv autoritățile locale, au acest termen de 30 de zile să își depună la Ministerul Dezvoltării solicitările cu privire la finanțarea obiectivelor de investiții în infrastructura locală. Aici am avut discuții și am clarificat procedee, pași. Un exemplu: începând cu 1 ianuarie 2017 s-a modificat cota de TVA, deci absolut toate proiectele trebuie revizuite foarte ușor, rapid, cu noua cotă de TVA astfel încât finanțările care le acordăm să fie pe valorile actualizate", a spus Shhaideh.

Ea a subliniat că nu va exista nicio condiționalitate de încheiere a unor alianțe politice locale pentru finanțarea acestor obiective.

"Astăzi am avut o discuție cu toți primarii județului, nu a fost o discuție politică cu condiționalități, și nici nu va exista vreodată în legătură cu proiectele autoritățile locale, ca toată lumea să își pregătească documentațiile. Proiectele nu se dau pe alianțe, finanțările se dau pe proiecte și pe documentații tehnico economice pregătite. Eu sper că acest proiect (construirea celui de-al treilea pod peste Someș în municipiul Satu Mare — n.r.) este pregătit, are toate avizele, astfel încât el să fie contractat. Noi mai avem o săptămână până pe 17 martie, în care așteptăm toate autoritățile locale, nu numai cele din județul Satu Mare, să își depună solicitările către ministerul Dezvoltării și pe urmă urmează partea de analiză și de prioritizare a acestor investiții", a afirmat Shhaideh.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a afirmat, recent, că ar accepta acordarea PSD unui post de viceprimar doar dacă vor fi angajamente ferme din partea guvernului pentru realizarea unor investiții, în prezent fiind doi viceprimari de la PNL.

Tag-uri: Sevil Shhaideh
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ