Victimă de la Colectiv, internată în Norvegia: Probabil că în România mi-aș fi pierdut mâinile

| 30 noi, 22:57

Poveşti cutremurătoare, de pe patul de spital, ale unei victime a incendiului din Colectiv. Marius Frătoaica, rănit grav de flăcările din clubul groazei şi tratat acum într-o clinică din Norvegia, a povestit cum a reuşit să scape cu viaţă atunci când focul a pus stăpânire pe local.

Bărbatul are arsuri de gradul trei, însă medicii norvegieni au reuşit să-i salveze mâinile, care au fost extrem de afectate în urma incendiului. Tânărul spune în presa locală că dacă ar fi rămas în România, recuperarea ar fi fost mult mai dificilă.

Marius Frătoaica a fost internat într-un spital din Bergen, Norvegia, la 10 zile după ce a fost rănit grav în incendiul din clubul Colectiv. Tânărul din Câmpulung Muscel a mers la concertul celor de la Goodbye to Gravity împreună cu cinci prieteni. Doi dintre ei n-au reuşit însă se salveze, după ce a izbucnit focul în local. Marius a fost însă mai norocos. S-a ales cu arsuri de gradul trei pe 25 la sută din corp, i-au fost grav afectate mâinile, dar a scăpat cu viaţă. Amintirea acelei nopţi teribile i-a rămas însă întipărită în memorie.

”Am pus toți mâinile la față. Din păcate au leșinat, au căzut foarte mulți din cauza norului negru și toxic de fum pe care l-au inhalat. Au leșinat și erau căzuți efectiv pe jos, deci am călcat efectiv peste oameni și am ieșit afară”, a povestit Marius Frătoaica.

La o luna de la tragedie, tânarul de 41 de ani se recupereaza bine. Rănile au început să i se vindece, iar medicii norvegieni sunt optimişti în privinţa evoluţiei stării sale de sănătate. În spitalul din Bergen a avut parte de o îngrijire la care nu ar fi putut spera în ţara: ”probabil că în România mi-aș fi pierdut mâinile. Sunt fericit că am ajuns aici și că am putut fi tratat foarte bine”.

În spitalele din România mai sunt internați 38 de oameni răniţi în incendiul din Colectiv. O tragedie care a şocat o lume întreagă, cu un bilanţ cutremurător: 60 de tineri care şi-au piedut viaţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ