Victor Ponta, adăpostit de urgenţă în BUNCĂR. Tabăra românească din Kandahar, atacată cu rachete

| 29 iun, 2014

Victor Ponta a fost adăpostit de urgenţă în  BUNCĂR întrucât tabăra românească din Kandahar a fost atacată, duminică, cu rachete, transmite România TV.

PremieruL Victor Ponta participă duminică, în Afganistan, alături de ministrul de Interne, Gabriel Oprea,  şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, la ceremonia retragerii trupelor româneşti din Afganistan.

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, prezent şi el în Afganistan, a precizat că atacul a fost cu rachete cu calibru de 107 mm.

Ciutacu a relatat că atacul cu rachete a fost lansat în timpul mesei de prânz.

"Toată lumea pe burtă, ulterior, în timp ce sirenele urlau într-o nebunie, toţi am fost transportaţi împreună cu trupele româneşti în buncăre, în afara oricărui pericol. Acum toată delegaţia României se află în maşini blindate, nu există nici o problemă acum, după ieşirea din buncăre", a povestit Ciutacu.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Kandahar, la ceremonia care marchează începutul procedurii de retragere a trupelor româneşti din Afganistan, că România este astăzi o ţară mai sigură şi un partener respectat de aliaţii din NATO datorită sacrificiului şi curajului militarilor români care au fost în misiunile din acest teatru de operaţii.

"Stimaţi ofiţeri, subofiţeri, mă aflu aici pentru a vă mulţumi pentru tot ceea ce aţi făcut în misiunile de aici, vă doresc să ajungeţi toţi bine acasă, vreau doar să spun încă o dată că datorită misiunii dvs, a sacrificiului, curajului, România este astăzi o ţară mai sigură şi un partener respectat de aliaţii noştri şi ţările NATO. Cei 23 de camarazi ai dvs. care şi-au dat viaţa vor rămâne eroi ai României, mă gândesc la răniţii care vor avea nevoie de sprijinul şi solidaritatea noastră. Datoria Guvernului este să vă asigure condiţii de viaţă mai bune decât cele pe care le-aţi avut în ultima perioadă şi aici. Vă aşteptăm pe toţi sănătoşi acasă. Suntem mândri de voi! Mult succesc în continuare'", a afirmat premierul Victor Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ