Victor Ponta: Am trecut de câţiva ani de povestea că preşedintele României se decide la Washington

| 18 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la RomâniaTV, că povestea potrivit căreia preşedintele României se decide la Washington a fost consumată deja de câţiva ani.

Întrebat dacă ar putea exista doi candidaţi din partea USL la preşedinţie, după vizita sa în SUA, Victor Ponta a spus: "Nu. Şi haideţi să fim serioşi, pentru că am trecut deja de mulţi ani de povestea că cineva se duce la Washington şi acolo se decide preşedintele".

"Aţi dat un exemplu trist pentru mine şi pentru cei de la PSD. Da, domnul Năstase a fost acolo în 2004 şi nu a ajuns preşedinte, deşi o să cred totdeauna că ar fi fost mai bine pentru România dacă se întâmpla acest lucru. Nu se stabileşte la Washington cine e preşedinte, cine e prim-ministru", a completat Ponta.

El a adăugat că un prim-ministru care la doar un an de mandat are o majoritate parlamentară, un anumit program al Guvernului pe patru ani, trebuie să meargă în cât mai multe capitale importante ale lumii.

"Şi la Beijing, unde am fost, şi la Berlin şi la Washington, să discute cu principalii noştri parteneri, şi la Ankara, la Moscova, dacă va fi cazul. Pentru că România trebuie să fie prezentă şi deschisă în discuţia cu marii noştri parteneri, fie politici, militari, fie economici. Eu aşa cred că trebuie să facă un Guvern care vrea să-şi ajute ţara să se dezvolte şi acesta este un lucru absolut normal", a mai declarat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 2013
gogu
USELISTUL URECHEAT
BANDITUL ASTA MINTE 24 DIN 24,DAR ACEST LUCRU SE VA TERMINA CAT DE CURAND,POPORUL A INCEPUT SA NU-I MAI GUSTE MINCIUNILE SI GLUMELE DESANTATE,VA FI SCOS CU BOLOVANI IN CAP DIN PALATUL VICTORIA...NERUSINATA LICHEA.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ