Victor Ponta anunță când va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cioloș

| 30 mai, 14:42

Victor Ponta critică din nou guvernul tehnocrat, într-un mesaj postat luni pe Facebook, în care fostul premier se raliază ideii expuse deja în spațiul public de mai mulți membri ai PSD: depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva executivului condus de Dacian Cioloș.

'Dezastrul administrativ cauzat de Intreruperea sistemului electronic de achizitii publice SEAP, din cauza exclusiva a incompetentei Guvernului de tehnocrati, este dupa parerea mea cel mai intemeiat si corect motiv pentru depunerea unei motiuni de cenzura imediat dupa 15 iunie!

Faptul ca intreaga tara e blocata dintr-o cauza clara de incompetenta si delasare reprezinta o situatie atat de grava incat Parlamentul trebuie sa o sanctioneze ( prin motiune de cenzura dar si o Comisie speciala de ancheta)!

Sa va explic de ce:

Transpunerea Directivelor europene privind achizitiile publice a fost realizata de Guvern in cursul anului 2015/ a fost astfel trimis ls Parlament sub forma pachetului legislativ in luna Octombrie / in mod absolut firesc in timpul dezbaterii parlamentare Guvernul avea posibilitatea si obligatia sa pregateasca toate actele normative subsecvente privind normele si procedurile de aplicare! Dar surpriza - cand legile au fost adoptate de Camera Deputatilor si publicate in Monitorul Oficial s-a constatat ca Guvernul pur si simplu nu a facut nimic / si astfel Sistemul electronic de achizitii publice a fost suspendat din cauza lipsei normelor de aplicare!

Ce inseamna suspendarea Sistemului ?!? Toate institutiile publice din Romania ( scoli, spitale, primarii, alte autoritati locale, case de batrani, pompieri , Cnadnr, etc) dar si cei care eventual doreau sa deruleze programe finantate din fonduri europene au doua optiuni :
1. Nu achizitioneaza nimic pana pe 15 iunie si pun lacatul pe toate aceste institutii - ceea ce clar reprezinta infractiunea de abuz in serviciu
2. Achizitioneaza prin incredintare directa , fara a folosi SEAP - si deci iar sunt pasibili de abuz in serviciu

- doar ca fapt divers cred ca si ofiterii SPP care fac coloana de la Bucuresti la Sibiu sau care merg cu pistoalele pe bicicleta trebuie sa cumpere benzina prin SEAP - ghinion

Domnule Klaus Iohannis- INCOMPETENTA UCIDE - si Guvernul Dvs e profund vinovat de asta! Sau mai bine zis dvs personal - nu cred insa ca va intereseaza prea tare asta cat timp avioanele si cazarile dvs in strainatate nu sunt achizitionate prin SEAP'',  a scris Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ