Victor Ponta: Aproximativ 1.300 de artişti îşi vor reprimi drepturile speciale suspendate în 2009

| 18 sep, 2014

Victor Ponta a declarat joi că Guvernul va adopta cel mai probabil lunea viitoare un act normativ prin care vor fi redate unei categorii de artişti anumite drepturi speciale pe care aceştia le aveau prin lege, dar care le-au fost suspendate în 2009.

"Este vorba, nu de a rezolva, ci de a reda acelor artişti - e vorba de vreo 1.300 de persoane - care aveau, prin lege, nişte drepturi speciale, drepturi care, sincer, cred că oricum sunt mult prea puţin pentru cât le datorăm noi, cu totul, cu toţii. Le-am promis un lucru: să le facem dreptate. Şi acele drepturi, care le-au fost suspendate, dacă nu mă înşel, prin 2009, să le fie redate. Avem posibilitatea să facem acest lucru şi, probabil luni, vom adopta actul normativ, care, repet, nu acordă ceva în plus, ci, pur şi simplu, dă înapoi ceea ce aveau şi ceea ce, în mod nemeritat, li s-a luat în urmă cu câţiva ani', a afirmat Ponta, la finalul evenimentului care a marcat inaugurarea Hanului Gabroveni din centrul vechi al Capitalei.

Premierul Victor Ponta a discutat pe marginea acestui subiect cu mai mulţi actori prezenţi la eveniment.

Surse guvernamentale au relatat că actul normativ va fi cel mai probabil o ordonanţă de urgenţă care va viza artiştii liber-profesionişti.

Citeşte şi: VICTOR PONTA, după ce TRAIAN BĂSESCU a criticat-o pe IOANA PETRESCU: Acest atac e incorect

Tag-uri: artisti, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ