Victor Ponta: Aş aprecia o schimbare spre pragmatism şi eficienţă a ONG-urilor în privinţa romilor

| 11 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că în ultimii 20 de ani s-au folosit ineficient foarte mulţi bani pentru dezbateri privind integrarea romilor de către ONG-uri, punctând că ar aprecia "o schimbare spre pragmatism şi eficienţă şi în zona organizaţiilor neguvernamentale".

Ponta a fost întrebat, la conferinţa de presă comună cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, ce măsuri concrete vizează Guvernul pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor în ceea ce priveşte educaţia şi crearea de locuri de muncă, în contextul în care ONG-urile remarcă faptul că progresele privind integrarea acestora sunt aproape inexistente, potrivit Agerpres.

"Aici sunt două aspecte importante. În primul rând, tocmai procedura prin care folosim resursele financiare şi implementăm programele de integrare a romilor, organizaţiile neguvernamentale pe care le invocaţi sunt responsabile de 20 de ani de aceste politici, actualul Guvern doar de una, însă în 20 de ani s-au folosit foarte mulţi bani, s-au făcut foarte multe dezbateri şi, din păcate, s-a dovedit un sistem neeficient. Deci, decizia Guvernului este de a folosi mai bine resursele financiare pentru proiecte concrete cum este proiectul Ferentari, cel mai mare cartier din Bucureşti care are un proiect special dedicat de integrare şi de dezvoltare a nivelului de viaţă. La fel vorbesc de programe concrete de stimulare a prezenţei la şcoală a copiilor din familiile de romi, de discriminare pozitivă în angajarea în instituţii publice şi de programe de data aceasta consensuale privind angajarea în companiile private. Guvernul face eforturi să fie eficient şi pragmatic şi aş aprecia o schimbare spre pragmatism şi eficienţă şi în zona organizaţiilor neguvernamentale", a spus primul-ministru.

Tag-uri: ONG, rromi, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ