Victor Ponta: Bine am făcut că am spus că virusul Lucovid Orban va ucide mai mult în România decât COVID-19

| 06 iul, 18:35

Liderul grupului parlamentar Pro Europa Victor Ponta a afirmat că virusul „Lucovid Orban” a ucis mai mulţi oameni decât COVID-19. El l-a acuzat pe actualul premier că nu a recunoscut niciodată legăturile pe care le-a avut cu diferiţi oameni care au avut probleme cu justiţia, inclusiv cele cu directorum Unifarm.

 

„Domnule Orban, până acum v-au criticat numai oameni care v-au votat. Haideţi să vă critice şi cineva care nu v-a votat, eu şi colegii mei de la Pro România nu v-am votat. Nu v-am votat nici proiectele ciudate, aberante cu care aţi venit. Bine am făcut că am spus că virusul Lucovid Orban va ucide mai mult în România decât COVID-19. Aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti. Aţi lăsat toţi românii cu ratele la bancă. cu amenzi la stat, practic fără viitor. Dar se pare că cu asta vă ocupaţi de obicei. Când aţi spus că nu aveţi nicio legătură cu contractul Unifarm, parcă vă auzeam spunând că nu aveţi nicio legătură cu contractul lui Iordache în 2008, cu Transalpina. Când aţi zis că nu aveţi nicio legătură cu accidentul de maşină, cu feţita. Deci aţi rămas acelaşi. În 30 de ani nu v-aţi schimbat deloc, puteţi să spuneţi că nu aveţi nicio legătură cu ceea ce aveţi legătură directă, rugându-vă să nu apară înregistrările cu dvs şi directorul de la Unifarm”, a declarat Victor Ponta, în plenul de luni al Camerei Deputaţilor.
Fostul premier a amintit de ordonanţa Guvernului prin care a fost acordat un împrumut către Unifarm.
„Ordonanţa 29 adoptată de dvs spune aşa Ministerul Finanţelor poate acorda Unifarm un împrumut în valoare de 1,15 miliard lei. După care vă citesc ceva ce iarăşi are legătură cu dvs, din raportul Curţii de Conturi de această dată. Unifarm SA a procedat la furnizarea de măşti către MS cu un adaos de 71%. Astfel prin achiziţia la preţuri superioadă, Ministerul Sănătăţii a cheltuit suplimentar peste 2 milioane de euro, reprezentând adaosul comercial. Credeţi mereu că veţi scăpa. Eu sper ca de data asta românii să nu vă scape. Succes”, a conchis Ponta.
Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, unde au loc dezbateri pe tema scandalului achiziţiilor de la Unifarm, că PSD caiută să facă legături fără fundament între el ca premier şi activitatea unei societăţi, că nu se aştepta ca PSD să deschidă un astfel de subiect, acuzându-i pe social-democraţi că, din ianuarie 2017, a declanşat o adevărată luptă împotriva instituţiilor din justiţie.
„Activitatea mea de 30 de ani e o activitate în lumină publică şi una în care nu am luat niciodată niciun capăt de aţă care nu mi s-a cuvenit în funcţiile publice pe care le-am deţinut. Orice încercare de a arunca cu noroi în direcţia mea, prin ventilator, e sortită eşecului, pentru că stă dovadă activitatea mea de 30 de ani”, a explicat Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului.
La momentul transmiterii acestei ştiri, la Camera Deputaţilor au loc dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, cu tema „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ