Victor Ponta caută investitori pentru TAROM şi aeroportul Otopeni în Arabia

| 03 mai, 13:35

Victor Ponta a anunțat duminică, la Doha, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o ofertă de investiții referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni - compania Tarom.

Victor Ponta a anunţat în timpul vizitei sale în peninsula arabică faptul că este în căutare de investitori pentru TAROM şi Aeroportul Otopeni şi că va prezenta oferte tuturor companiilor aeriene din zona Golfului.

"M-am văzut și am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista Aeroportul București — Otopeni, de a restructura și a salva TAROM-ul. (...) Bucureștiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie în continuare de investiții, pentru că deja începe și își atinge limitele de infrastructură. (...) Vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie (...) pentru a se extinde aeroportul. Și, la pachet cu aeroportul, care înseamnă sigur servicii pentru toate companiile care operează zboruri la București, căutăm un partener pentru TAROM", a anunțat Ponta într-o conferință la Doha.

Citeşte şi: Ce notă îşi dă Victor Ponta după trei ani de guvernare

El a adăugat că, în acest moment, principalul investitor poate fi una dintre companiile din regiunea Golfului, întrucât "companiile europene au propriile lor probleme și nu sunt dornice să investească în TAROM".

Întrebat dacă se gândește la un acționariat străin minoritar sau majoritar în cazul acestei oferte, Ponta a răspuns: "Rămâne să negociem. Din punctul meu de vedere, orice variantă în care TAROM e salvat este o variantă bună. Majoritar, minoritar, orice... Pentru că, dacă vă uitați în jurul nostru, Malev-ul s-a închis, Bulgaria s-a închis, Air Serbia o duce greu (...), deci e perioadă de reașezare pe piața aviatică mondială".

Premierul a anunțat că în zilele următoare va face oferte similare și companiilor aeriene Emirates și Etihad, reamintind că a discutat deja pe această temă la București cu conducerea Turkish Airlines.

Ponta a spus că din discuțiile cu conducerea Qatar Airways a aflat că în scurt timp vor fi două curse zilnice București — Doha.

"Înseamnă că este o piață interesantă și în creștere", a arătat premierul, precizând că data de la care se va introduce o a doua cursă între cele două capitale ține de negocierile cu Autoritatea Aeronautică Română.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mai, 08:25
maria
MINCINOSUL
PONTA NU SE DEZMINTE NICI IN ULTIMUL CEAS. EL CREDE CA QATARUL O SA NAVALEASCA IN ROMANIA SA INVESTEASCA.
ASA A DEFILAT SI CU MARILE INVESTII CHINEZESTI , DAR NU A NAVALIT NICIUN CHINEZ SA INVESTEASCA. SI-A PLIMBAT SOCUL SI GEALATII LUI PE BUZUNARUL NOSTRU , SA-SI CREEZE IMAGINE PT. PROSTI. IN PRIMUL RAND SA SA SE UITE CE AVIOANE SUNT SI CONFORTUL DIN AVOANELE STATULUI QATAR. NOI SUNTEM PADUCI LA ASA CEVA. EI NU INVESTESC IN AVIOANE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ