Victor Ponta, despre arestrea cumnatului său: M-a marcat foarte tare

| 03 mai, 09:05

Victor Ponta a declarat că l-a marcat "foarte tare" arestarea cumnatului său, Iulian Herţanu, şi a arătat că nu ar trebui ca cineva să stea la închisoare doar pentru că este cumnatul premierului. Ponta a mai spus că arestarea preventivă a devenit regula şi nu excepţia şi că nu este de acord cu aceasta, dacă nu este vorba de infracţiuni cu violenţă.

Premierul Victor Ponta a precizat, într-un interviu pentru B1TV, că arestarea cumnatului său, l-a marcat la nivel personal.

"M-a marcat foarte tare. Şi la nivel personal. Politic pot să zic că sunt deja obişnuit. Personal, în condiţiile în care s-au spus atât de multe minciuni scurse în presa prin surse. Nu e nimic din ce s-a publicat", a declarat Victor Ponta.

"Important este că acel om nu are un nume. Pe el îl cheamă cumnatul lui Ponta. Or, el este un om care e căsătorit (...) Nu ar trebui să stea în închisoare pentru că e cumnatul lui Ponta, ci pentru faptele lui (...) Nu o să joc niciodată scenete de doi bani, între justiţie şi cumnatul meu, aleg justiţia. Justiţia îşi face treaba cu şi fără mine", a adăugat premierul.

Ponta a explicat că starea normală de judecată este starea de libertate, iar starea de arest preventiv trebuie aplicat doar când este vorba de infracţiuni cu violenţă.

"Acum regula a devenit arestul preventiv şi excepţia este lăsarea în libertatea, ceea ce este din punctul meu de vedere o greşeală. De ce am ajuns să considerăm că arestul preventiv e starea de normalitate? Asta cred şi nu este niciun fel de atac la nimeni, nu mi-am schimbat părerea de când eram procuror", a spus Ponta.

Întrebat de ce niciun parlamentar PSD nu a fost sancţionat în condiţiile în care, în luna februarie, afirma că aceia care vor vota împotriva ridicării imunităţii unui parlamentar vor fi sancţionaţi pe linie de partid, Ponta a răspuns că el a transmis atunci doar că există o decizie de principiu în acest sens, iar la remarca moderatorului că nimeni nu a fost totuşi sancţionat, liderul PSD a afirmat: "Nici nu cred că va fi, pentru că, până la urmă, cum votează fiecare, fiecare îşi asumă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ