Alina Gorghiu: Ponta și PSD nu ne pot fi în acest moment parteneri în ideea de revizuire a Constituției

| 30 apr, 19:45

Alina Gorghiu, copreședinte PNL, a declarat joi că Victor Ponta și PSD nu pot fi parteneri ai liberalilor în procesul de revizuire a Constituției, adăugând că dialogul poate fi reluat când PSD se va așeza la masă cu lideri "necompromiși în acțiuni nedemocratice".

Alina Gorghiu acuză PSD că a împiedicat românii din străinătate să voteze la alegerile din noiembrie, motiv pentru care liberalii nu se pot coaliza cu aceştia în proiectul de revizuire a Constituţiei.

"Împiedicarea voită de către un guvern a cetățenilor să-și exercite dreptul de vot este un lucru fără precedent în UE, faptul că Victor Ponta a primit o lecție dură la momentul noiembrie - decembrie 2014, la alegerile prezidențiale, nu e suficient. I-a pus pe români într-o postură ingrată, iar realitatea arată că un om, prin voința sa și a partidului aflat la guvernare, a deturnat scopul în care sunt făcute să funcționeze instituțiile statului. Credeți că astăzi este loc de discuții în parteneriat cu PSD pe tema revizuirii Constituției? Eu pot să afirm răspicat — Victor Ponta și PSD nu ne mai pot fi parteneri în ideea de revizuire a Constituției", a spus Gorghiu la dezbaterea organizată de Tineretul Național Liberal cu tema "Constituția Liberală".

Citeşte şi: Victor Ponta cere referendum pentru revizuirea Constituţia

Copreședintele PNL a arătat că este adevărat că refuzul liberalilor de a colabora cu PSD la acest proiect va duce la o întârziere a revizuirii Constituției, a procedurii de reformare, însă a subliniat că ideea de reformă constituțională implică nevoia de consens a forțelor politice.

"Este un lucru pe care noi, cei din PNL, dar mai ales cei din PSD care sunt acum în majoritatea parlamentară să-l învățăm, este nevoie de consens și de dialog constructiv, este nevoie să ne așezăm la masă, dar cred că nu putem în acest moment să ne așezăm la masă cu oameni care, profitând că sunt la putere, au încercat și încearcă prin instituțiile statului, dar împotriva cetățenilor să-și impună punctul de vedere și nu o dată. Ordonanța privitoare la traseismul politic a fost la fel de neconstituțională. Cred însă că PSD, și aici vorbește optimistul din mine, poate redeveni un actor credibil în acest proces de revizuire dacă se va așeza la masa dialogului cu niște lideri necompromiși în acțiuni nedemocratice", a precizat Gorghiu.

Citeşte şi: Ce mai sabotează noul PNL: astăzi, revizuirea Constituției

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 apr, 20:13
liviuioan
--SCHIMB de PARTENERI--
Daca vrei poti si nu esti incremenita in proiect . Tatonarile sunt grele si orice experienta noua este benefica pentru ambii parteneri . Acum cand s-au eliminat barierele culoarea politica nu conteaza .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ