Victor Ponta cere referendum pentru revizuirea Constituţia

| 20 apr, 12:26

Victor Ponta a ridicat problema revizuirii Constituţiei în cadrul întîlnirii de luni de la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. Ponta spune că a cerut ca textele agreate până acum de Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia să fie introduse în noua Constituţie şi votate prin referendum.

Victor Ponta a declarat luni, după consultările avute cu președintele Klaus Iohannis, că a ridicat problema revizuirii Constituției și a solicitat sprijinul șefului statului, precizând că a făcut acest lucru în condițiile în care, pe subiectul menționat, "PNL nu are nicio poziție".

"Am ridicat o problemă președintelui și i-am solicitat sprijinul măcar pentru a ne clarifica. Faptul că la pachet cu modificarea legilor electorale era în discuție o revizuire a Constituției. Din păcate, colegii de la PNL nu au nicio poziție în acest moment, nu au luat o decizie politică dacă mai susțin sau nu acest lucru și e important să știm dacă mai putem să facem în acest an revizuirea Constituției sau dacă e un proiect pe care PNL nu-l mai consideră de actualitate. Din punctul nostru de vedere, ar fi o mare greșeală, pentru că e nevoie de modificări constituționale", a spus Ponta, la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că în ceea ce privește revizuirea Constituției s-a ajuns într-o fază "foarte avansată", având în vedere că există deja poziția oficială atât a Comisiei de la Veneția, cât și a Curții Constituționale a Românei și mai trebuie făcut "pasul următor".

"Să rămână textele considerate acceptabile de către Comisia de la Veneția și Curtea Constituțională și să trecem prin cele două Camere și după aceea prin referendum", a explicat premierul în ce ar consta faza următoare în procesul de revizuire.

Citeşte şi: Consultări la Cotroceni: Klaus Iohannis discută cu partidele politice. Declaraţia lui Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ