Victor Ponta: România îndeplinește criteriile de aderare la euro

| 20 apr, 19:07

România îndeplineşte în acest moment criteriile nominale de aderare la euro, dar pentru a fi cu adevărat pregătită trebuie să îndeplinească şi "criteriile reale" care ţin de competitivitatea economiei şi de acordul ţărilor din această zonă, a declarat luni premierul Victor Ponta.

"Eu ştiu un singur lucru pe care l-am discutat de multe ori şi pe care l-a spus şi guvernatorul BNR. Faptul că în acest moment România îndeplineşte criteriile nominale de aderare la euro, care ţin de deficit bugetar, de datorie, de toate celelalte. Însă, pentru a fi cu adevărat pregătiţi, trebuie să avem şi criteriile reale, să avem o economie competitivă. Şi mai trebuie un al treilea lucru pe care nu-l spunem niciodată, că nu e politicos să-l spunem. Mai trebuie să fie de acord şi toate ţările din zona euro, care în aceste zile cred că mai puţin sunt preocupate de Polonia, România, de cine urmează să intre în euro, cred că sunt mai preocupate de cine s-ar putea să iasă din zona euro", a precizat Ponta la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Ponta a adăugat că, ţinând cont de toate aceste elemente complexe, cu siguranţă o solicitare oficială a României de intrare în zona euro nu poate fi făcută decât printr-un acord şi o strategie clară, "la care Banca centrală are un rol esenţial, cel puţin la fel de important ca al Guvernului şi Parlamentului".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ