Victor Ponta: Vom avea candidaţi comuni PSD-UNPR la alegerile din 2016

| 20 apr, 14:41

Victor Ponta anunţă că va propune partidului să meargă pe liste comune cu UNPR la alegerile locale şi parlamentare din 2016.

"Am avut ocazia să discutăm, mai puţin formal, despre faptul că vreau să avem, într-adevăr, o ordine constituţională în România, în care să existe trei puteri în stat, nu una singură şi cele trei puteri să se respecte, să se echilibreze reciproc şi, din punctul acesta de vedere, eu vreau să avem tot respectul şi toată independenţa pentru justiţie, pentru Parlament şi pentru Executiv. Nu m-am oprit doar la primul punct, m-am oprit la toate trei, că aşa s-a gândit acum trei sute de ani, să fie trei puteri, şi bine s-a gândit, şi aşa trebuie să facem şi în continuare", a spus premierul Ponta, luni, la începutul şedinţei Biroului Permanent al PSD.

Legat de alegerile locale din 2016, Ponta a arătat, în alt context, la Biroul Permanent al PSD, că partidul va avea reuniunea Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat pe 7 mai, pe ordinea de zi fiind şi decizii legate de reorganizarea departamentelor.

"Vom discuta începerea strategiei pentru alegerile locale din 2016. Vom avea și la alegerile locale și la alegerile parlamentare, e propunerea mea, decizia sigur va aparține CExN-ului, candidați comuni PSD — UNPR. Dar trebuie să discutăm deja care va fi modul de colaborare cu ceilalți aliați ai noștri — PC și PLR", a declarat Ponta, luni, într-o conferință de presă la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

În plus, după cum a anunțat Ponta, vor fi invitați luni la Parlament toți parlamentarii care în data de 27 mai 2012 au făcut posibilă schimbarea guvernului PDL și începutul punerii în aplicare a programului de guvernare al Uniunii Social Liberale. "Un moment pe care eu îl consider pe de o parte fundamental în schimbarea României, schimbare care a început atunci și continuă, sigur, dar ca și un moment de bilanț la trei ani de zile, după preluarea de către USL a guvernării, cu realizări și nerealizări", a completat premierul.

Citeşte şi: Consultări la Cotroceni: Klaus Iohannis discută cu partidele politice. Declaraţia lui Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ