Victor Ponta pregăteşte bilanţul celor trei ani de guvernare

| 20 apr, 08:53

Premierul Victor Ponta a declarat că peste o săptămână se împlinesc trei ani de când este șeful guvernului și a afirmat că va face un bilanț amănunțit al acestei perioade, relatează Agerpres.

"Într-o săptămână se împlinesc trei ani de când sunt prim ministru. Trebuie să fac un bilanț și va fi un bilanț un pic mai amănunțit legat de ce am promis în campania electorală și în programul USL pentru că acest guvern, indiferent de ce s-a schimbat în componență, a rămas 100% pe programul de guvernare al USL. Eu vă spun cu ce va rămâne acest guvern când se mai duce un pic tensiunea. În primul rând, am preluat conducerea României după trei ani de recesiune economică, eu pot să zic dezastru economic, 2012, 2013, 2014 și 2015 cu siguranță sunt patru ani de creștere economică neîntreruptă peste media europeană", a spus Victor Ponta la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în perioada în care a fost premier s-au reîntregit pensiile și salariile, iar salariul minim a crescut de la 675 de lei și va fi de la 1 iulie 1.050 de lei, iar de la 1 ianuarie 2016 — 1.200 de lei.

"În trei ani nu s-a închis o școală sau un spital, s-au redeschis o parte din cele închise în perioada 2010—2011 și aș aminti revenirea la valoarea TVA de dinainte de 2010 în cele două etape, la 1 iunie 9% la toate alimentele de bază și la 1 ianuarie 2016 cota de 20%", a mai precizat Ponta.

Premierul a menționat că la capitolul infrastructură nu sunt foarte mari realizări.

Citeşte şi: Victor Ponta: Cât timp suntem în NATO nu există niciun pericol pentru români să vină armata rusă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ