Premierul se amendează singur: Ponta sesizează Avocatul Poporului pe propria ordonanţă de urgenţă

| 20 apr, 17:17

Victor Ponta a trimis vineri o solicitare Avocatului Poporului prin care ii cere acestuia sa sesizeze la Curtea Constitutionala privind o ordonanta de urgenta pe care chiar guvernul sau a emis-o.

Solicitarea premierului Victor Ponta vine dupa ce "Centrul de resurse Juridice" a criticat modalitatea de reglementare adoptata de Executiv sesizand la data de 17 aprilie Avocatul Poporului cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei.

Actul in cauza este cel emis saptamana trecuta si care prevede ca bunurile confiscate in urma unor decizii judecatoresti sa poata fi valorificate de stat prin punerea lor in folosinta institutiilor publice.

Mai precis, premierul Victor Ponta i-a solicitat luni Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională "cu excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2015 privind stabilirea destinaţiei unor bunuri imobile confiscate", informează un comunicat al Guvernului, potrivit Agerpres.

Ponta ii cere Avocatului Poporului sa sesizeze CCR pentru a avea garantia ca legea este constitutionala si aplicabila pentru a imbunatati situatia recuperarii prejudiciilor.

Citeşte şi: Premierul VICTOR PONTA: Să adoptăm un act normativ privind bunurile confiscate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ