Firea: Există din ce în ce mai multe semnale că liberalii vor să SABOTEZE proiectul de revizuire a Constituției

| 22 apr, 17:59

Senatorul Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, a afirmat, miercuri, că există din ce în ce mai multe semnale că liberalii vor să saboteze proiectul de revizuire a Constituției.

"Faptul că 2015 nu este un an electoral reprezintă o foarte mare șansă pentru România. Avem o oportunitate să finalizăm proiectul de revizuire a Constituției și să îl trecem prin cele două Camere ale Parlamentului pe baza unui consens între partide. Nu există un termen limită, dar există din păcate din ce în ce mai multe semnale că liberalii vor să saboteze procedurile din motive politicianiste, după ce în timpul campaniei din 2012 au promis cetățenilor că proiectul va fi dus la bun sfârșit. Este jenant că unii reprezentanți ai PNL-PDL spun că doresc o discuție amplă pe tema noii Constituții și reanalizarea de la zero a fiecărui articol propus în proiect, după ce Comisia de la Veneția a agreat deja o parte semnificativă din text, iar Curtea Constituțională și CSM au venit cu observații foarte utile", a afirmat Firea într-un comunicat transmis miercuri.

Ea le-a atras atenția "foștilor colegi liberali din USL, dacă sunt cu adevărat interesați de modernizarea instituțiilor statului, că PSD a tratat procesul de revizuire a Constituției cu maximă seriozitate, în timp ce aceștia nu știu astăzi cum să mai tragă de timp și să amâne o decizie".

"Iar în caz că PNL a uitat, Comisia de revizuire a Constituției a dat în luna iunie 2013 un vot final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat la momentul respectiv cu 17 voturi "pentru" și o abținere. Dacă atunci s-a putut, acum de ce nu se poate", a mai menționat Gabriela Firea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 apr, 13:43
dicu
constitutie
Ce tot spuneti Dna Firea!?
Pai ziceti ca aveti majoritate ,!?Ce va impiedica sa nu bagati proiectul noii Constitutii in Parlament sa-l adoptati!?
Aruncati cu sageti unii in altii,ca sa va justificati inactivitatea si lipsa de curaj de a face vreo schimbare,ce ar periclita scaunele dv!
Urata metoda politica de unde a-ti invatat-o!?
Pe unde se predau asea metode de a face politica!?
Ca ziceti ca a-tio tot facut la scoli peste tot!?Ce sa prins de la aste scoli!?
Chiar nu aveti rusine sa va luati in serios atributiile si sa faceti cea ce trebuie sa faceti!E valabil pentru tot corpul politic din toate partidele!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ