Blaga către UDMR: Vă propun să punem bazele pe un parteneriat pe termen lung, pe cel puțin 10 ani

| 17 apr, 14:12

Copreședinte Partidului Național Liberal (PNL), Vasile Blaga, a propus UDMR, vineri, în deschiderea celui de-al XII-lea Congres al Uniunii de la Cluj-Napoca, formarea unui parteneriat pe termen lung, de cel puțin 10 ani, pentru atingerea unui nivel de viață și de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene.

'Mesajul meu pentru dumneavoastră, dragi colegi de la UDMR, este să lucrăm împreună, noul PNL și UDMR, pentru atingerea acestui obiectiv care stă în fața României în următorul deceniu, atingerea unui nivel de viață și de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene. I-am auzit pe mulți spunând că România nu mai are un proiect major în jurul căruia să își adune energiile, dar proiectul pe care l-am enunțat este vident, logic și urgent. Pentru că pentru realizarea lui vă propun să lucrăm împreună, fie că suntem acum în opoziție și unii și ceilalți, fie că ne vom găsi, la un moment dat, la guvernare. În acest sens vă propun să punem bazele pe un parteneriat pe termen lung, pe cel puțin 10 ani. Avem câteva atuurui comune, avem experiența colaborării foarte bune și în opoziție, și la guvernare', a spus Vasile Blaga.

Acesta a arătat că UDMR este adevăratul reprezentant al intereselor maghiarilor și că a contribuit, în cei 25 de ani de existență, la atingerea unui nivel de viață și de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene.

'Aș vrea să îi felicit pe toți cei care și-au asumat în toți acești ani conducerea Uniunii, în special doi oameni, Marko Bela și Kelemen Hunor, cu care am avut o colaborare foarte foarte bună. Cred că, la scara istoriei democrației românești, cei 25 de ani cu UDMR reprezintă foarte mult. În toți acești ani, UDMR a contribuit major la conștientizarea drepturilor omului și ale minorităților, la profesionalizarea politicii și administrației românești. UDMR a oferit întotdeauna modelul competenței și al seriozității (...) Din nefericire, nu foarte mulți politicieni excelează aici, dar pentru UDMR, cuvântul dat pe o înțelegere politică este sfânt, nu este loc de trădare', a accentuat Vasile Blaga.

Copreședintele PNL a susținut că ultimii 25 de ani pot reprezenta sfârșitul unei perioade, a unui ciclu istoric, și începutul altuia, România având șansa să revină în rândul democrațiilor occidentale alături de partenerii vestici, UE și NATO.

'Numai că acum este timpul să fructificăm în întregime această șansă uriașă. Pentru că urmează o perioadă în care cetățenii noștri, de orice etnie, pentru ei toate avantajele apartenenței României la clubul democrațiilor occidentale trebuie să însemne politici publice și la nivel micro, nu numai macro. În folosul și respectul fiecărui om, fiecărei comunități. Asta înseamnă o atenție acordată calității vieții oamenilor și comunităților, un stat suplu, eficient, respectuos cu cetățenii, cu minoritățile, cu comunitățile', a susținut Blaga.

Tag-uri: PNL, UDMR, Vasile Blaga
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ