Zgonea către liberali: România este în parteneriat strategic cu SUA, nu cu Rusia

| 17 apr, 22:27

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, le-a cerut vineri liberalilor să nu uite că România este în parteneriat strategic cu SUA, nu cu Rusia.

"Le recomand cât se poate de colegial celor din Partidul Național Liberal să își aducă aminte că noi, România, suntem în parteneriat strategic cu SUA, nu cu Federația Rusă. Prin urmare, dacă liberalii își doresc să fie coerenți cu pozițiile exprimate de NATO, organizație din care România face parte ca membru cu drepturi depline, ar trebui să susțină poziția exprimată de Guvernul României și de NATO", se arată într-o declarație a lui Valeriu Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților opinează că a adopta pozițiile prudente ale vocilor pro-ruse, în contextul în care România este amenințată de voci oficiale ale statului rus, "nu înseamnă să fii "atent", ci arată că ești inconștient".

"Tocmai de aceea, lansez celor din PNL un apel la memorie, să își amintească și să conștientizeze ce implică prezența noastră în NATO, parteneriatul nostru strategic cu SUA și, prin urmare, să nu abordeze politicianist o temă cât se poate de serioasă, respectiv tensiunile din plan regional și reacția României în acest context tensionat. Personal, salut reacția fermă a premierului Victor Ponta față de amenințările Rusiei și consider că toți actorii politici și instituționali ai statului român ar trebui să respingă orice formă de amenințare sau critică lansate la adresa României din partea oficialilor ruși", a precizat Valeriu Zgonea.

Tag-uri: PNL, Rusia, SUA, Valeriu Zgonea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ