Scenariul INCENDIAR al lui Cristoiu: Cum ar putea ajunge PNL la guvernare

| 16 apr, 11:27

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează, într-un editorial pentru evz.ro, modul în care reprezentanții Partidului Național Liberal ar putea ajunge la guvernare.

În primul rând, jurnalistul subliniază că liberalii, prin vocea purtătorilor de mesaje, anunță în fiecare zi că își doresc venirea la guvernarea, dar acest lucru se poate realiza doar ”prin mijloace neortodoxe.” Totuși, venirea la guvernare a PNL, prin ajutorul indirect al SRI și DNA, ar putea să semene cu suspendarea lui Băsescu din vara lui 2012, când, la nivel internațional, imaginea creată a fost una a unei lovituri de stat

”Dacă ținem cont de nesimțirea democratică a Binomului SRI-DNA, nu-i exclus ca PNL să vină la putere în urma unei acțiuni în forță a DNA (inculparea lui Victor Ponta sau arestarea lui Gabriel Oprea), acțiune patronată din înălțimea peretelui pe care stă atîrnat de la alegeri încoace de Tabloul surîs Klaus Iohannis.

O asemenea manevră, pe lîngă caracteru-i anticonstituțional, echivalentă tentativei de lovituri de stat care a fost Suspendarea lui Traian Băsescu din vara lui 2012, ar fi o nenorocire chiar pentru PNL.”,notează Cristoiu în editorialul pentru evz.ro.

În cazul în care PSD va trece în opoziție ca urmare a unei acțiuni DNA-SRI, iar PNL va ajunge la guvernare cu ajutorul indirect al acestor două instituții de forță, Cristoiu previzionează că alegerile din 2016 vor fi câștigate fără echivoc de partidul condus de Victor Ponta.

Jurnalistul încearcă să evidențieze și avantajele PSD-ului, în cazul în care ajunge în opoziție și în același timp marile dezavantaje pentru liberali în situația în care ajung la guvernare.

În ceea ce îi privește pe social- democrați și plecarea acestora de la guvernare ca urmare a unei potențiale lovituri dată de SRI și DNA, partidul lui Ponta va beneficia de imaginea de victimă sau de partidul care nu se opune anchetării corupților.

Pe de cealaltă parte, liberalii, odată ajunși la Palatul Victoria, ar putea să fie, în viziunea lui Cristoiu, scindați de lupte interne, între diferite grupări, pentru diferite funcții. O altă situație greu de gestionat este aceea că Iohannis va trebui să gireze noua echipă guvernamentală, fapt care ar putea să îl compromită iremediabil în mentalul opiniei publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ