Dezvăluiri NEAŞTEPTATE despre „gașca” penală a unuia dintre cei mai importanți lideri PNL

| 16 apr, 13:41

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a făcut o serie de dezvăluiri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1 TV, despre „gașca” penală dintr-un fief al liberalilor.

Astfel, Silviu Mănăstire a abordat „problematica” din jurul fiefului liberalului Sorin Frunzăverde, poreclit Ayatolahul, care este președintele Consiliului Județean Caraș Severin și șeful PNL în județ. Frunzăverde este și cel care l-a trădat pe fostul președinte Traian Băsescu, când a trecut de la PDL la PNL, în 2012, înaintea alegerilor locale. Potrivit jurnalistului, Sorin Frunzăverde ar urma pe lista „decapitărilor” șefilor liberali incomozi din partidul președintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis vrea curățenie în „partidul meu”, așa cum numește domnia sa PNL, așadar PNL trebuie curățat de liderii cu probleme de imagine. O forță nevăzută parcă taie, zilnic, capetele șefilor liberali incomozi și face curățenie în partidul președintelui. În acest moment, Iohannis știe că PNL nu e suficient de curat pentru a intra la guvernare. O listă cu lideri PNL care vor fi executați de Justiție circulă deja pe culoarele puterii.

După ce baronii PNL Moloț, Căncescu, Turcanu, Bîgiu, Fenechiu sau Uioreanu au fost eliminați din politică, urmează o nouă serie de retrageri.

Azi vi-l prezint pe Sorin Frunzăverde, cel poreclit Ayatolahul, care deține încă funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș Severin și șef al PNL în județ.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, când Iohannis a pierdut în fața lui Ponta cu 10 procente, Sorin Frunzăverde a fost văzut la sediul partidului alături de ceilalți baroni PNL. Iohannis le-a jurat atunci baronilor că, dacă va câștiga alegerile, o să-i execute pe toți cei care l-au sabotat în primul tur.

Citeşte şi: S-a găsit MARELE DEFECT al lui KLAUS IOHANNIS

Martorii spun că a fost singura dată în care președintele Iohannis s-a enervat și a strigat în campania electorală. În primul tur al alegerilor prezidențiale au fost 4-5 județe în care liderii PNL au trântit meciul, cum se spune in fotbal: Iohannis a pierdut alegerile în primul tur la Caraș cu zece procente. La fel, baronii de la Buzău, Botoșani sau Hunedoara au trântit meciul în favoarea lui Ponta.

Doar minunea electorală din 16 Noiembrie l-a salvat pe Iohannis de trădarea baronilor. De fapt, la Caraș Severin se știe că Sorin Frunzăverde colaborează foarte bine cu cei de la PSD, având o relație apropiata cu deputatul Ion Mocioalca, șeful PSD Caraș.

Frunzăverde a fost portocaliu, un apropiat al președintelui Băsescu pe care l-a trădat în 2012, înaintea alegerilor locale când a trecut la PNL. Frunzăverde este acum liberal cu acte dar nu și-a găsit niciodată locul în PNL, nici în echipa lui Crin Antonescu și nici în echipa lui Iohannis. Frunzăverde este, de fapt, liberalul vopsit în roșu. Dincolo de moralitatea sa politică îndoielnică, mai grav este modul în care conduce județul Caraș Severin de opt ani bătuți pe muchie. Carașul e feuda lui Frunzăverde.

Am să vă prezint o listă cu oamenii din echipa de șoc a lui Frunzăverde și problemele penale care se tot adună în jurul baronului.

Până acum, oficial, Frunzăverde nu are probleme cu justiția, deși majoritatea colaboratorilor săi au fost arestați, condamnați sau anchetați.

Hai să cunoaștem echipa penală a baronului Frunzăverde.

Iacob Chișărău a fost consilier județean și director general Moldomin, companie ce deține rezerve de cupru de circa un miliard de euro. Chișărău a fost omul de încredere a lui Frunzăverde până când a fost prins când lua și dădea mită la afaceriști din Serbia în dosarul de insolvență al companiei Moldomin. Chișărău a fost condamnat la trei ani de închisoare, alături de fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, judecătorul Cătălin Șerban, cel prins că a luat șpagă 50 000 de euro de la Chișărău, bani veniți din Serbia. În acest dosar apare numele lui Frunzăverde din cauză că acesta a intervenit la ministerul Economiei în dosarul de insolvență al Moldomin. Ayatolahul a fost pus sub acuzare.

Alt om de bază din echipa lui Frunzăverde este Marian Mihăilă, fost ofițer de securitate și președinte al Universității Eftimie Murgu din Reșița. Mihăilă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru implicarea în dosarul Moldomin. Mihăilă a intermediate relația dintre judecător, Chișărău și afaceriștii din Serbia care vroiau să pună mâna pe rezervele de cupru.

Soția lui Frunzăverde este rectorul Universității din Reșița și e suspectată că și-a plagiat lucrarea de doctorat.

Omul de bază al lui Frunzăverde a fost o vreme Ianoș Roșeți, fost șef al Direcției de Patrimoniu CJ Caraș Severin. Roșeți a fost arestat pentru luare de mită. Omul lui Frunzăverde lua șpagă de la constructorii de drumuri, abonați la lucrările din județul Caraș.

Lista asta nu e nici pe departe completă.”, a dezvăluit Silviu Mănăstire într-una din edițiile emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1 TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ