Un lider marcant al PNL anunță o măsură extremă la nivelul partidului. Cine tremură

| 16 apr, 08:29

Unul dintre liderii marcanți ai Partidului Național Liberal anunță posibile excluderi din rândul partidului, ce îi vizează pe toți acei deputați și senatori liberali care ar urma să voteze proiectul ce vizează creșterea pensiilor parlamentarilor.

Conform iniţiativei legislative pe care o vor depune joi, în funcţie de numărul de mandate, pensia specială poate ajunge şi la 4.000 de lei şi va fi cumulată cu cea normală.

Într-o intervenţie la Realitatea TV,  liberalul Mircea Ionescu Quintus a declarat că PNL nu susţine această iniţiativă. „Refuz o pensie mai mare!”, a punctat liderul PNL.

„Eu am avut trei mandate întregi, ca parlamentar. După ce am contribuit în perioada aceasta la fondul de pensii, am o pensie 1.441 de lei. Eu refuz o asemenea pensie! Astăzi am luat hotărârea, la propunerea preşedintelui nostru, doamna Gorghiu, să nu susţinem în niciun fel o asemenea ruşinoasă iniţiativă a unor parlamentari. Mi-e şi jenă că şi eu am fost alături de ei atâta vreme! Dar nu alături de aceştia… În situaţia în care eu, veteran de război şi cu grad de general câştigat pe câmpul de luptă, am 340 de lei indemnizaţie, ar fi culmea să am 4 sau 5 milioane de la un Parlament unde nu mi-am pus viaţa în pericol”, a punctat Mircea Ionescu Quintus, miercuri seară.

„(O astfel de iniţiativă, n.r.) mă ruşinează şi pe mine, asta este culmea! La şedinţa de astăzi la care am participat au fost prezenţi foarte mulţi parlamentari liberali şi, în mod direct, cei care au luat cuvântul au spus clar că nu susţin o asemenea iniţiativă. Nu este o ruşine a PNL şi trebuie să ne spălăm dacă este vreo pată pe faţa noastră. PNL nu se va asocia niciodată unei asemenea iniţiative”, a punctat Quintus.

Întrebat cum răspunde PNL argumentului adus de PSD, cum că zeci de parlamentari liberali au semnat această iniţiativă legislativă venită de la social-democraţi, Quintus a replicat: „Se va face o verificare şi, când vom şti sigur pe parlamentarii noştri care au semnat o asemenea iniţiativă, vom sta de vorbă cu ei şi vor trebui să aleagă între PNL şi o pensie nesimţită.”

Pe de altă parte, întrebat ce i-ar fi putut face pe colegii liberali care ar fi semnat să se ralieze social-democraţilor în această iniţiativă, Quintus a replicat: „Cred că nişte interese meschine. Nici nu le pot spune altfel. Mai întâi de toate, că sunt oameni foarte tineri şi ar trebui să aştepte vreo 25 de ani de aici înainte ca să ia pensie. Dar, după ce vom şti exact cine sunt cei care s-au alăturat acestei iniţiative, vom discuta treaba foarte serios, vom vedea atitudinea lor. Am fost 8 ani la rând preşedintele PNL şi n-am dat pe nimeni afară. Nu mi-e uşor să ne despărţim de nişte oameni, dar dacă ei se încăpăţânează într-o asemenea greşeală, o fac pe socoteala lor, şi nu a partidului nostru.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ