Scrisoare deschisă de la mama unei emigrante pentru Iohannis: "Pentru asta nu vă iert în veci"

| 16 apr, 23:04

După atacul dur al lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa românilor din diaspora, o mamă a unei emigrante reacționează. Femeia îi adresează o scrisoare deschisă actualului președinte al țării, Klaus Iohannis și menționează că nu i se pare normală declarația președintelui Senatului care a spus că românii din diaspora sunt capabili să își vândă "votul pe un mic și o bere".

Mama emigrantei descrie modul în care fiica sa a mers în toamna anului trecut să voteze la alegerile prezidențiale, scrie PoliticStand.

"A călătorit 300 de km dus și 300 km întors, ca să vă voteze pe dumneavoastră, Președintele Soare, ficusul de la Cotroceni. E adevărat, și-a dorit și ea, ca și mulți alți diasporeni să nu iasă Ponta, de aceea s-a organizat cu alți români din SUA, au pus bani de benzină și s-au dus taman la Washington să vă voteze. V-au votat dar n-au primit nici mici, nici bere. Nici nu se așteptau, nici nu s-au dus pentru un mic și-o bere pe banii lor, atâta drum. S-au dus pentru că le pasă de România. Fata mea s-a dus pentru că-i pasă de mama ei, de frații ei rămași în țară. Nu s-ar fi supărat poate, dacă la consulat i-ar fi oferit cineva o cafea, poate că nu s-ar f supărat să i se fi oferit un mic și-o bere, doar ca să-și aducă aminte de țara ei. de România. Dar fata mea a votat, și-a cumpărat de mâncat și de băut, s-a bucurat de compania compatrioților ei și s-a întors acasă. Acasă în America ei, țara care nu-i oferă pomeni contra vot", scrie femeia.

Citeşte şi: PNL, atac virulent la Tăriceanu: “E mai extremist decât PSD”


"Domnule președinte, pe dumneavoastră v-au ales diasporenii și băsiștii, consider că aveți o datorie față de ei, anume să luați o poziție clară față de declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu, care a spus azi că diaspora votează pentru un mic și-o bere. Trag nădejde că n-ați uitat cozile și umilințele la care au fost supuși românii din diaspora ca să vă voteze pe DUMNEAVOASTRĂ, domnule Președinte SOARE! Și mai trag nădejde că nu aveți impresia că v-au votat doar  să vă plimbați, odihniți, reculegeți în stațiuni exotice. Nu asta așteptau ”consumatorii de mici și bere” care s-au călcat în picioare să vă dea votul", subliniază aceasta.

Mama diasporenei subliniază faptul că nici românii din țară, nici cei din străinătate n-au vrut un "președinte decorativ care să se împace cu toată lumea. (...) Au vrut să aibă o legătură de suflet cu țara lor, să simtă că familiile lor rămase în țară sunt în siguranță. Nu v-au vrut pe dumneavoastră și pe soția dumneavostră la căldură în Madeira, în timp ce Rusia amenința fățiș țara în care trăiesc familiile lor. Nu v-au votat pentru asta, domnule președinte…".

În încheiere, aceasta notează faptul că "în fața mea, ca mamă de diasporeană ați căzut toate examenele. Nici copila mea nu se mulțumește cu zâmbetul fals sau cu discursul citit de pe prompter… Și nu vă va ierta niciodată pentru că i-ați permis fără să-i ripostați acelui personaj infam, Călin Popescu Tăriceanu, s-o insulte. Și pentru asta, nici eu, mama ei, nu vă iert în veci".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 apr, 07:59
Florin
Tot ceea ce dăruim se întoarce mai devreme sau mai târziu la noi. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
17 apr, 03:31
tyrex
Exact asta a-ti facut madam v-ati vandut pe o bere si pe un mic, iar mizeriile alea facute in fata ambasadelor nu au adus decit pagube Romaniei. Unde a fost diaspora madam cand s-au taiat salariile si pensiile cu 25%, cand au dublat CAS-ul si TVA-ul, cand au inchis spitalele , cand mureau copii ca le faceau vaccinuri expirate, cand mureau nou nascutii in maternitati ca nu erau bani dar kriminalii portocalii in frunte cu jegul de bashinescu si kurva de Udrea doseau sute de milioane de euro, cand au triplat datoria externa a tarii datoria ajungand la 145 de miliardede euro bani care nu se stie nici acum unde au disparut etc etc.Unde era diaspora, ca nu le-am auzit protestele in fata ambasadelor sau atunci nu va priveau ca nu atingea buzunarul vostru. Nu madam adevarata diaspora simte si traieste cu cei din tara si reactioneaza ca si cum ar pati-o ei dar pana acum sa-mi fie cu iertare diaspora a fost numai cu numele si cu pretentiile . Atat si nimic mai mult asa ca degeaba sunteti ofuscata ca nu aveti de ce. Asta e adevarul inca o data o bere si un mic pentru alegera frauduloasa a unui sas balbait si bautor de Carmol.Acum sunteti fericiti cu pampalaul vostru in frunte, credeati ca daca e de origine sas gata o sa faca din Romania o noua Germanie. Da o sa faca una dar ca cea de la sfarsitul celui de-al doilea razboi modial ca a bagat tara sluga la americani sa fiim tinta numarul unul in cazul unui conflict. Pupati-l sanatos si invatati sa fiti o adevarta diaspora.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ