Kelemen Hunor: E nevoie de o reconfigurare a politicii, fiindcă există oboseală în construirea instituțiilor statului

| 17 apr, 12:03

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, anterior începerii Congresului UDMR, că se observă a anumită "oboseală" în privința construirii instituțiilor democratice ale statului de drept și că e nevoie de o reconfigurare a politicii.

'E un Congres important, fiindcă are loc într-un moment extrem de delicat pentru toată societatea românească, plin de tensiuni și conflicte, plin de căutare de drum, și de aceea noi am și numit acest Congres unul al reconfigurării. Toată lumea ne întreabă care este miza Congresului, avem și alegeri pentru funcția de președinte, dar miza adevărată este dacă putem să reușim să găsim o altă modalitate de a face politică, mai credibil, mai aproape de oameni, cu mai multă sinceritate, fiindcă se observă în această perioadă o anumită oboseală în privința construirii instituțiilor democratice ale statului de drept. Noi credem că și după 25 de ani, miza adevărată pentru societatea românească este o societate deschisă, democratică, o societate în care instituțiile funcționează extrem de echilibrat și în favoarea fiecărui om, în favoarea societății în ansamblul ei', a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, reconfigurarea politicii UDMR nu înseamnă și o schimbare a scopurilor acesteia.

'Reconfigurarea, pentru noi, în primul rând înseamnă o schimbare de atitudine și nu schimbarea valorilor, principiilor sau a scopurilor. Practic, acele valori și acele idealuri care au fost trecute în programul nostru încă din 93 rămân valabile și după două decenii', a completat președintele UDMR.

La Cluj-Napoca are loc, vineri și sâmbătă, Congresul UDMR, la care, printre alții, este așteptat și premierul Victor Ponta.

Citește și: Congresele UDMR, de la înființare până în prezent

 

Tag-uri: kelemen hunor, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 apr, 13:29
Luiza Popa
Rascolitor...discurs de ungur,cetatean roman

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ