Kelemen Hunor: Nu am afectat mersul justiției

| 21 apr, 08:29

Kelemen Hunor susţine că nu a afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile referitoare la cei doi membri UDMR cu probleme în justiţie, Marko Attila şi Nagy Zolt.

„Nu comentez nici sesizarea, nici ce va spune Inspecția Judiciară. Nu am afectat în nici un fel independența justiției, mersul justiției și respect de fiecare dată deciziile definitive, deci nu pun sub semnul întrebării decizia propriu-zisă. Inspecția Judiciară va spune ce are de spus și alte comentarii nu am cum să fac și n-am de ce să fac”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

Citește și:  Horațius Dumbravă a sesizat Inspecția Judiciară în privința declarațiilor lui Kelemen Hunor

„Nu comentăm deciziile definitive care sunt puse în aplicare, dar asta nu înseamnă că nu suntem solidari cu colegii și nu putem să avem o părere într-o societate deschisă, democratică; nu înseamnă că nu respect deciziile definitive, care sunt puse și în aplicare. Eu pot să-i consider nevinovați, asta-i părerea mea personală, ceea ce e important e că o decizie definitivă este pusă în aplicare și punctul meu de vedere nu schimbă în niciun fel mersul justiției și nu afectează în independența justiției. Magistrații sunt oameni onești, sunt oameni curajoși și nu sunt influențați prin declarațiile politice. Nu stiu de ce suntem nervoși. Și judecătorii, și politicienii sunt oameni care mai greșesc sau ar putea să greșească. Asta nu înseamnă că deciziile nu trebuie respectate”, a insistat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a refuzat să comenteze strategia lui Marko Attila, care a plecat în Ungaria după condamnare susținând că se bucură de protecția premierului Viktor Orban. Din Ungaria, Marko Atilla și-a trimis prin fax demisia din Parlamentul României.  

Întrebat dacă nu s-ar putea transforma într-un model un astfel de caz, Kelemen Hunor a răspuns că nu-i plac generalizările, ci trebuie discutat de la caz la caz. De asemenea, întrebat dacă îl crede pe deputat în ceea ce privește protecția de care s-ar bucura din partea autorităților ungare, președintele UDMR a evitat să răspundă, spunând că nu a auzit personal această declarație a lui Marko Attila. „Nu știu dacă este credibil sau nu este credibil. Eu nu am astfel de informații”, a spus Kelemen Hunor. „Îl susțin în ceea ce privește munca lui în acea comisie. Îl știu, este un om corect. El de fapt nu a fost acuzat niciodată de corupție, ci de abuz de serviciu. Eu îl cunosc un om corect. Punct. Atâta pot să vă spun”, a mai declarat președintele UDMR, întrebat de ce îl susține pe deputat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ