STRATEGIA lui Tăriceanu în faţa DNA: victimizare totală. CINE face aceste acuzaţii

| 16 apr, 10:47

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, atacă DNA pentru a-şi pregăti o strategie de victimizare în cazul în care ar fi vizat de o anchetă a procurorilor anticorupţie. Afirmaţia îi aparţine deputatului PNL Ovidiu Raețchi.

„Refuzul lui Tariceanu, de pilda, de a raspunde solicitarilor procurorilor pentru ca cererea nu a venit din partea ministrului Justitiei nu are o acoperire constitutionala si regulamentara reala. Prevederea respectiva se aplica in cazul solicitarilor de arestare sau retinere – care implica deci retragerea unei imunitati. Altfel, un procuror de caz sau un Parchet pot solicita direct date pe care le considera necesare. In al doilea rand, Călin Popescu Tăriceanu are o sarcină simplă de îndeplinit pentru a tranșa cazul Dan Șova: trebuie să redacteze și să publice în Monitorul Oficial hotărârea privindu-l pe senatorul PSD. Oricare ar fi ea, dar sa publice ceva – Parlamentul este un for de decizie, pentru asta suntem trimisi in Parlament, nu pentru a ridica din umeri si a sustine ca habar nu avem ce am decis. Discutiile informale cu CSM nu pot schimba nimic din acest parcurs – in general discutiile informale nu au valoare formala, nu e mare filosofie sa pricepi asta. Nici atacurile la adresa DNA nu schimba cu nimic obligatiile de serviciu ale domnului Tariceanu, ele dau doar senzatia ca acesta isi pregateste din timp o strategie de victimizare in eventualitatea implicarii numelui sau in dosare precum Microsoft sau ANRP”, afirmă Raeţchi.

Ovidiu Raețchi susţine și că optiunile lui Tariceanu aduc prejudicii in viitorul raport MCV. Deputatul mai spune că Ponta e obligat sa reactioneze in acest caz si sa ofere o pozitie clara a PSD. "Celebra 'Marțea neagră' a fost ultima dată când l-am văzut pe premierul Victor Ponta atât de tăcut și de absent. Atunci, în decembrie 2013, când parlamentarii PSD lucrau noaptea la legea amnistiei și grațierii, premierul Victor Ponta se afla în Africa de Sud și pretindea că nu știe nimic din ceea ce se întâmplă", mai declară Ovidiu Raeţchi, scrie stiripesurse.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ