UPDATE. Demisia lui Marko Attila Gabor nu poate fi înregistrată deoarece nu este în original

| 01 apr, 16:22

Demisia deputatului UDMR Marko Attila Gabor a fost transmisă Biroului permanent în copie, de către președintele Uniunii, Hunor Kelemen, în aceste condiții ea neputând fi înregistrată, au declarat miercuri surse parlamentare.

Potrivit acestora, Marko Attila Gabor trebuie să trimită Camerei cererea de demisie în original, pentru că în caz contrar locul său de deputat nu poate fi vacantat.

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a demisionat miercuri din funcția de deputat, conform Agerpres.

"Azi am demisionat din funcția de deputat. A fost cea mai grea decizie a vieții mele, să mă retrag de bunăvoie și nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat întreaga viață", a scris Marko Attila pe pagina sa de socializare.

Luni, Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA în cazul deputatului UDMR Marko Attila Gabor de încuviințare a reținerii și arestării preventive într-un nou dosar penal. Potrivit vicepreședintelui Comisiei juridice, Ciprian Nica, pentru reținere au fost 17 voturi pentru, unul împotrivă și unul nul, iar pentru arestare preventivă s-au înregistrat 16 voturi pentru, unul împotrivă, o abținere și un vot nul.

Deputatul UDMR nu a fost prezent la comisie, el fiind reprezentat de doi avocați, care au transmis deputaților că Marko Attila Gabor este în Ungaria, iar mesajul său este "că nu se sustrage reținerii sau arestării pentru că vrea să își dovedească nevinovăția".

Citește și: Noua cerere de arestare a deputatului fugar Marko Attila se votează miercuri în plenul Camerei

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției cererea și referatul cauzei în baza cărora să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP.

Tag-uri: DNA, Marko Attila, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ