Marko Attila nu vrea să se întoarcă în România, unde crede a fost condamnat pe nedrept. Vrea o nouă viaţă în Ungaria

| 15 apr, 23:19

Fostul deputat UDMR Marko Attila susține că a fost condamnat pe nedrept în România, afirmând că nu plănuiește să se întoarcă în țara noastră și că vrea să înceapă o viață nouă în Ungaria.

Într-un interviu acordat postului de radio ungar Kossuth, Marko Attila susţine că a fost condamnat pe nedrept în România, deşi el a aplicat o decizie a Guvernului.

Fostul deputat consideră că sistemul român de justiţie şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt un instrument folosit pentru a bloca procesul de retrocedare a bunurilor confiscate abuziv şi pentru a naţionaliza din nou bunurile restituite, notează B1.

"Nu mă îndoiesc nicio clipă că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue în România. Cine este corupt, trebuie condamnat", a mai precizat Marko Attila.

Citeşte şi:  Demisia deputatului fugar MARKO ATTILA a ajuns la Parlament

Întrebat ce va face dacă va fi emis un mandat european sau internaţional de arestare pe numele său, Marko a răspuns că statul ungar i-a transmis în mai multe ocazii şi în diverse moduri că nu îl va abandona, deoarece "Guvernul ungar consideră, de asemenea, că nu există nicio infracţiune în acest caz", ci este vorba despre "discreditarea unui cetăţean maghiar".

Camera Deputaţilor a luat act, miercuri, de încetarea mandatului de deputat al lui Marko Attila, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive, acesta trimiţându-şi demisia în original la Parlament.

Marko Attila a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 9 aprilie, în dosarul în care este acuzat de aprobarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Acesta are deja o condamnare definitivă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, în legătură cu retrocedarea clădirii colegiului Miko din Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal.

Tag-uri: DNA, Marko Attila
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ